Πρόσκληση σε ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ και ΕΑΑΛΣ σε κοινή δράση για τα ταμεία μας


 


Πειραιάς, 19/04/2024

Αριθ. Πρωτ.: 41/2024


Θέμα: «Πρόσκληση σε ΠΟΕΠΛΣ-ΠΕΑΛΣ και ΕΑΑΛΣ σε κοινή δράση για τα ταμεία μας»

Η Ομοσπονδία μας από τον Σεπτέμβριο του 2022 αποδεχόμενη την πρόταση της ΕΑΑΛΣ συμμετείχε σε μία σειρά από συναντήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με όλα τα κόμματα προκειμένου να αποτραπεί η φημολογούμενη τότε προοπτική ενοποίησής των μετοχικών ταμείων του  Στρατού ,της Αεροπορίας και του Ναυτικού στο οποίο και ως στελέχη του ΛΣ είμαστε μέτοχοι .  (εδώ) (εδώ)

 

Στην κοινή τους δράση η ΕΑΑΛΣ, η ΠΟΛ και η ΠΕΑΛΣ βρήκανε ακόμη ένα σύμμαχο, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.), όταν και συναντηθήκαν στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο. (εδώ)

 

Αφού μεταξύ άλλων καταφέραμε να αποτρέψουμε προσωρινά την τότε Κυβέρνηση από το  να προβεί σε κάθε κίνηση για ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων όπως και στην μείωση της κράτησης 4% και 2% υπέρ των Μ.Τ.Ν. και Ε.ΛΟ.Α.Ν., αντίστοιχα, σε δαπάνες για προμήθειες εξοπλισμών (εδώ) ταυτόχρονα με τις κοινές παρεμβάσεις συμβάλαμε στην κατάργηση της ειδικής εισφοράς (1%) από τους μισθούς μας (εδώ).

 

Όμως και το 2023 δεν επαναπαυθήκαμε και πραγματοποιήσαμε από κοινού παρεμβάσεις με την ΕΑΑΛΣ ενώ τον Γενάρη του 2024 προχωρήσαμε σε διαδοχικές συναντήσεις με όλα τα δημοκρατικά  κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας. (εδώ)  (εδώ) (εδώ) (εδώ) (εδώ)

 

Επειδή μέχρι και σήμερα ουδείς από πλευράς κυβέρνησης έχει διαψεύσει επίσημα το ενδεχόμενο ενοποίησης των ταμείων μας καλούμε όλους του φορείς που εκπροσωπούν στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εν ενεργεία και σε αποστρατεία να προβούμε σε κοινό σχεδιασμό δράσεων που θα εξαλείψει και την παραμικρή προοπτική αρνητικών εξελίξεων που θα έθετε σε κίνδυνο τους κόπους ετών , τις οικονομίες και να υποθηκεύσει το μέλλον όλων  των Λιμενικών .

 

Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και για το συμφέρον των συναδέλφων καλό θα ήταν να ξεπεράσουμε κάθε συνδικαλιστική αντίθεση και διαφορετική προσέγγιση και να καθίσουμε σε ένα τραπέζι προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε μία κοινή στρατηγική ζητώντας την παράλληλη στήριξη του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και του ΥΝΑΝΠ.     


Για το ΔΣ

%CF%83%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B4%CE%B1%20%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85%2004-2024%20%CE%91%CE%B8%CE%BF%CF%852

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

10%20%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20trasparent


Νεότερη Παλαιότερη