Συνάντηση με ΚΚΕ

 


Κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Νίκο Παπαναστάση, Βουλευτή Αιτολωακαρνανίας του ΚΚΕ και Συνταγματάρχη (ΕΔ) ε.α. καθώς και τον Νίκο Γαρδίκη, μέλος του Τμήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε την Παρασκευή 19-01-24:στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την Π.Ο.Λ και τον Πρόεδρο Κυράνη Κώστα και αντιπροσωπεία της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΕΑΑΛΣ) . 

 

Την ΕΑΑΛΣ εκπροσώπησαν ο Βοϊδονικόλας Σταύρος, Πρόεδρος, Καραγεωργόπουλος Ιωάννης, Αντιπρόεδρος, ο Σαιτάκης Δημήτριος, Γενικός Γραμματέας, η Κοντάκου Ελένη Ταμίας, ο Θεοφίλου Ανδρέας, Ειδικός Γραμματέας και τα μέλη του ΔΣ Μπακιρτζής Νικόλαος και Πρέτζας Αθανάσιος. 

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως από την πλευρά του Βουλευτή του ΚΚΕ κ.Παπαναστάση αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η αντίθεση του κόμματος στην πιθανή ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων ενώ η λύση που προτείνεται είναι η εξυγίανση του ΜΤΣ και η διατήρηση της αυτοτέλειας κάθε ταμείου καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να παραμείνουν βιώσιμα.

 

Παράλληλα υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τα προβλήματα που μας απασχολούν όπως :

- το καθεστώς μεταθέσεων και η ανάγκη αλλαγής νομοθετικού πλαισίου ,

- οι προσλήψεις στελεχών και οι αιτίες που οδήγησαν στη μείωση του αριθμού εισαγωγής ,

-ο εγκλωβισμός των συναδέλφων σε ένα σύστημα αποσπάσεων ως υποκατάστατο των μεταθέσεων,

-η αποκατάσταση των αδικιών στη προαγωγή των Υπαξιωματικών,

- το προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στις περιπτώσεις συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα υγείας.

 

Επίσης ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη που υπηρετούν στα σκάφη και στις νησιωτικές υπηρεσίες.

 

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα το ΚΚΕ στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου πραγματοποίησε μια σειρά από παρεμβάσεις που στόχο είχαν την βελτίωση συνθηκών εργασίας των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Η Ομοσπονδία μας ακολουθώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες του συνδικαλισμού κάνει κοινωνούς των προβλημάτων που μας απασχολούν, όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει το διεκδικητικό της έργο .

 

Για το ΔΣ

Νεότερη Παλαιότερη