Συνάντηση με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ στο πλαίσιο των διαρκών και ουσιαστικών δράσεων της πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τις δημοκρατικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου.

Την 18-01-24 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Κυράνης Κώστας μαζί με το προεδρείο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ επισκέφτηκε τη Βουλή των Ελλήνων όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους του κόμματος προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από ζητήματα που αποσχολούν τα εν ενεργεία στελέχη αλλά και τους απόστρατους Λιμενικούς.

Τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσώπησαν ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Σαρακιώτης Ιωάννης ενώ από τον τομέα Ναυτιλίας και τον τομέα των Σωμάτων Ασφαλείας παραβρέθηκαν ο πρώην Γ.Γ του ΥΝΑΝΠ κ.Λαμπρίδης Χρήστος  και ο Υποναύαρχος ΛΣ  ε.α .Σταυριδόπουλος Θρασύβουλος .

Την ΕΑΑΛΣ εκπροσώπησαν οι:

Βοϊδονικόλας Σταύρος Πρόεδρος

Καραγεωργόπουλος Ιωάννης Αντιπρόεδρος

Σαιτάκης Δημήτριος Γ.Γ.ραμματέας

Κοντάκου Ελένη Ταμίας

Θεοφίλου Ανδρέας Ειδικός Γραμματέας .

Μπακιρτζής Νικόλαος

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διαφαινόμενη ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων Στρατού , Ναυτικού και Αεροπορίας που θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των αποθεματικών του ΜΤΝ κατ'επέκταση και των εισοδημάτων των Λιμενικών .

Θα πρέπει να τονιστεί πως το πρόβλημα έχει προκύψει από την κακοδιαχείριση των υπευθύνων του ΜΤΣ όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού κατάφεραν να "εξαϋλώσουν" τα αποθεματικά του ταμείου ενώ η λύση που προτείνεται είναι αυτή της μετάγγισης του πλεονάσματος του ΜΤΝ και του ΜΤΑ (που κινήθηκαν υποδειγματικά όλα αυτά τα χρόνια,) προκειμένου να μειωθεί η "χασούρα", του Μετοχικού Ταμείου Στρατού που παρεμπιπτόντως αριθμεί τους περισσότερους δικαιούχους τόσο τους στρατιωτικούς όσο και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Ομοσπονδία μας τίθεται αντίθετα σε κάθε πρόθεση της Κυβέρνησης σε αυτή την προοπτική καθώς το ζήτημα αφορά άμεσα και τα εν ενεργεία στελέχη που υπολείπονται κατά 2.000 από τα 9.500 που θα έπρεπε να υπηρετούν σήμερα.

Ταυτόχρονα τέθηκε από πλευράς μας το ζήτημα των προσλήψεων, της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου των μη-μεταθέσεων και του εγκλωβισμού 1.500 οικογενειών συναδέλφων στη μέγγενη των αποσπάσεων.

Υποβλήθηκε και σχετικό υπόμνημα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν στα στελέχη και θα συμβάλουν στην βελτιστοποίηση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων.

Η Π.Ο.Λ υπέρμαχος των Δημοκρατικών διαδικασιών μεταφέρει και αναδεικνύει σε κάθε δημοκρατικό πολιτικό χώρο τα ζητήματα που μας απασχολούν ζητώντας λύσεις υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για το ΔΣ