Συνάντηση με τη Νέα Αριστερά

 IMG2024_3


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ συνεχίζοντας τις ενημερωτικές επισκέψεις της στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησε συνάντηση με τη Νέα Αριστερά.

 

Συγκεκριμένα την 18-01-24 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Κυράνης Κώστας από κοινού με το προεδρείο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ επισκέφτηκε τη Βουλή των Ελλήνων όπου και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του νέου κόμματος στο κοινοβούλιο ,Νέα Αριστερά στη Βουλή αποτελούμενη από τη Βουλευτή Φλώρινας κα Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα και τη Βουλευτή Ιωαννίνων κα Μερόπη Τζούφη προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τα εν ενεργεία στελέχη αλλά και τους απόστρατους Λιμενικούς.

 

Η Νέα Αριστερά ως νέο κόμμα ζήτησε ενδελεχή ανάλυση των ζητημάτων που μας απασχολούν προκειμένου να παρέμβει  στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου , οπότε αυτό κριθεί αναγκαίο υπερασπίζοντας τα δίκαια αιτήματά μας .

 

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η διαφαινόμενη ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων Στρατού , Ναυτικού και Αεροπορίας που θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των αποθεματικών του ΜΤΝ κατ'επέκταση και των εισοδημάτων των Λιμενικών .

 

Θα πρέπει να τονιστεί πως το πρόβλημα έχει προκύψει από την κακοδιαχείριση των υπευθύνων του ΜΤΣ  εδώ και πολλά έτη , αφού κατάφεραν να "εξαϋλώσουν" τα αποθεματικά του ταμείου ενώ η λύση που προτείνεται είναι αυτή της μετάγγισης του πλεονάσματος του ΜΤΝ και του ΜΤΑ στο ΜΤΣ .

 

Από την πλευρά μας τονίστηκε πως το ζήτημα που έχει προκύψει δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τους εν ενεργεία Λιμενικούς καθώς το ΜΤΝ αποτελεί τον κουμπαρά στον οποίο επενδύουμε τις οικονομίες μας .

 

Παράλληλα υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  όπως :

- το καθεστώς μεταθέσεων και η ανάγκη αλλαγής νομοθετικού πλαισίου ,

- οι προσλήψεις στελεχών και οι αιτίες που οδήγησαν στη μείωση του αριθμού εισαγωγής ,

-ο εγκλωβισμός των συναδέλφων σε ένα σύστημα αποσπάσεων ως υποκατάστατο των μεταθέσεων,

-η αποκατάσταση των αδικιών στη προαγωγή των Υπαξιωματικών,

- το προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στις περιπτώσεις συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα υγείας.

 

Επίσης ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη που υπηρετούν στα σκάφη και στις νησιωτικές υπηρεσίες.

 

Η Π.Ο.Λ υπέρμαχος των Δημοκρατικών διαδικασιών μεταφέρει και αναδεικνύει σε κάθε δημοκρατικό πολιτικό χώρο τα ζητήματα που μας απασχολούν ζητώντας λύσεις υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Ευχαριστούμε τις Βουλευτές της Νέας Αριστεράς για την συνάντηση και την θετική ανταπόκριση.

 

Νεότερη Παλαιότερη