Ενέργειες Ένωσης Λιμενικών Κρήτης για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων του Λιμενικού Σταθμού Χώρας Σφακίων


         Την 11 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη Σωματείου μας, Ένωσης Λιμενικών Κρήτης, στον Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων όπου δεσμευτήκαμε στους συναδέλφους ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την  ανάδειξη των τριών σοβαρών θεμάτων, της στέγασης, της υποστελέχωσης και του παλαιού επιχειρησιακού μέσου .

Τηρώντας την δέσμευσης μας την 16 Μαΐου 2022 μετά από επικοινωνία μας και γνωστοποίηση των προβλημάτων στον Κεντρικό Λιμενάρχη Χανίων και στον Διοικητή της 7ης ΠΕΔΙΛΣ εκδώσαμε και αποστείλαμε σε όλους του αρμόδιους φορείς σχετική ανακοίνωση (εδώ).

  Σε συνέχεια της ανακοίνωση μας, άμεσα ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης πραγματοποίησε σχετική συνάντηση με Αρχηγό Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Λ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεώργιο (εδώ). Σε σχετική επικοινωνία με τον Δήμαρχο εκφράστηκε από μέρους του η επιτακτική ανάγκη επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αναφερόταν στην ανακοίνωση μας και δήλωσε την συμπαράσταση του.

Κατά τις ίδιες ημερομηνίες και συγκεκριμένα το τριήμερο 18-19-20 Μαΐου 2022  στο πλαίσιο επίσκεψης στο Αρχηγείο αντιπροσωπίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ.)  και τις διαδοχικές συναντήσεις με την Ηγεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (εδώ), τέθηκαν από τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης και τα προβλήματα του Λιμενικού Σταθμού.

Παράλληλα την 18 Μαΐου 2022, συνέπεια της δημοσιοποίησης των προβλημάτων, κατατέθηκε σχετική ερώτηση στην Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τους βουλευτές του ΚΚΕ κ. Νίκο Παπαναστάση και κ. Θανάση Παφίλη (εδώ).

Στην συνέχεια την 7 Ιουνίου 2022 στο πλαίσιο συνάντησης της Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών Π.Ο.Λ.,την οποία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Αθουσάκης Εμμανουήλ, με τον  Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κυριαζόπουλο Ευάγγελο (εδώ), ως αρμόδιο για τις κτηριακές εγκαταστάσεις των Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλέον των υπολοίπων θεμάτων που συζητήθηκαν τέθηκε και το πρόβλημα στέγασης του Λ/Σ Χώρας Σφακίων όπου υπήρξε ενημέρωση για κολλήματα που υπάρχουν, τις ρυθμίσεις που προωθούνται για την τακτοποίηση αυτών αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για την εξεύρεση πόρων  ούτως ώστε να είναι εφικτή η κατασκευή Λιμενικών Καταστημάτων.

Την 23 Ιουνίου 2022 σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Χώρας Σφακίων ενημερωθήκαμε ότι έγινε το πρώτο βήμα για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του Λιμενικού Σταθμού καθώς η Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Χανιών ενέκρινε  την διάθεση πίστωσης από ιδίους πόρους , για την κατασκευή Λιμενικού Καταστήματος 60τ.μ.  εντός του Λιμένα της Χώρας Σφακίων.

Επίσης το διήμερο 22 - 23 Ιουνίου 2022 σε σχετική συνάντηση στο ΥΝΑΝΠ αναφέρθηκε εκ νέου από τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης η αναγκαιότητα για την αντικατάσταση του παλαιού περιπολικού οχήματος.

Επιπρόσθετα να αναφέρουμε ότι αντιμετωπίστηκε σε πρώτη φάση το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Σταθμού αφού  εξαιρέθηκαν από τον προγραμματισμό του Κ.Λ.ΧΑΝΙΩΝ, για την στελέχωσης του Λιμενικού Φυλακίου Γαύδου, τα στελέχη του Λ/Σ Χώρας Σφακίων και παράλληλα ενισχύθηκαν με τρία επιπλέον στελέχη.

Ως Ένωση Λιμενικών Κρήτης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την επίλυση των προβλημάτων του Λιμενικού Σταθμού Χώρας Σφακίων και ευχαριστούμε δημόσια όσους ενέργησαν έως τώρα προς το συμφέρων του Σταθμού και των στελεχών που Υπηρετούν σε αυτόν.


Νεότερη Παλαιότερη