Αρχές Ιουνίου επίκειται η κατάταξη εβδομήντα (70) δοκίμων Λιμενοφυλάκων επιλαχόντων διαγωνισμού έτους 2019. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Αρχές Ιουνίου επίκειται η κατάταξη εβδομήντα (70) δοκίμων Λιμενοφυλάκων επιλαχόντων διαγωνισμού έτους 2019.



          Σε συνέχεια της από 10-03-2021 επιστολής μας προς τον κ. ΥΝΑΝΠ (εδώ) στην οποία ζητούσαμε την άμεση κατάταξη των 155 επιτυχόντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων  αλλά και την πρόσληψη των εκατό είκοσι εννέα (129) επιλαχόντων του διαγωνισμού,  καθώς επίσης  και των επαναλαμβανόμενων αναφορών μας για άμεσες προσλήψεις στελεχών ευρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ 2518 Β΄/20-05-2022 και αφορά την κατανομή εβδομήντα (70) Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. επιλαχόντων διαγωνισμού με εφαρμογή συστήματος μοριοδότησης στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

            Η κατάταξη των εβδομήντα (70) νέων συναδέλφων σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε κατά την διάρκεια των συναντήσεων μας, επί τριημέρου με την Ηγεσία (εδώ), θα είναι άμεση και επίκειται για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

                        Ευχόμαστε στους νέους συναδέλφους καλή σταδιοδρομία.

Συνάμα εξακολουθούμε να αιτούμαστε την νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψη των υπολοίπων πενήντα εννέα (59) επιλαχόντων της συγκεκριμένης προκήρυξης καθώς και την αύξηση του αριθμού των εισακτέων, μέσω πανελληνίων εξετάσεων, για την ενίσχυση του σώματος και την κάλυψη των περίπου 2.000 κενών οργανικών θέσεων που θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας καθώς και της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσά.