O Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. στο κεντρικό δελτίο του MEGA - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

O Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. στο κεντρικό δελτίο του MEGA


 Για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. Κώστας Κυράνης φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο του ΜΕGA την 23-05-22 με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα προκειμένου να τοποθετηθεί σε θέματα που αφορά στο Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή και στα στελέχη του .


Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών τοποθετήθηκε για το μεταναστευτικό ζήτημα και το ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ με αφορμή σημερινό συμβάν καθώς σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ

σε διάστημα λίγων ωρών από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα παρατηρήθηκε ιδιαίτερη ένταση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Χίου και ν. Σάμου με πέντε (05) περιστατικά κατά τα οποία Ι/Φ σκάφη στα οποία επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών, επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τα εν λόγω Ι/Φ σκάφη είχαν ως αφετηρία τα έναντι τουρκικά παράλια και τελικό προορισμό τις ιταλικές ακτές. Παράλληλα, εντοπίστηκαν στην εν λόγω περιοχή τέσσερις (04) επιπλέον φουσκωτές λέμβοι με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίες επίσης επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων στις συνολικά εννέα (09) περιπτώσεις με Ι/Φ σκάφη και λέμβους , φέρεται ότι ξεπερνάει τα πεντακόσια ενενήντα (590) άτομα. Παράλληλα, σημειώθηκε περιστατικό προσπάθειας εμβολισμού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ένα σκάφος εκ των προαναφερθέντων, το οποίο στη συνέχεια επέστρεψε στις έναντι τουρκικές ακτές.


Ο Κώστας Κυράνης αναφερόμενος στο συμβάν τόνισε πως το μεταναστευτικό αποτελεί ζήτημα που θέτει , εδώ και μία δεκαετία σχεδόν, τους συναδέλφους σε διαρκή επιφυλακή καθώς οι μειώσεις των μεταναστευτικών ροών τη περσινή χρονιά  δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να εφησυχάζουμε ,αντιθέτως κάθε μέρα μας βρίσκει να φυλάμε τα θαλάσσια σύνορα τόσο με τα σκάφη όσο και με τους υπηρετούντες στα νησιά του Αιγαίου , διαφυλάσσοντας την ασφάλεια της χώρας ,με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και πάντα τηρώντας το διεθνές δίκαιο . 


Το σημερινό συμβάν με τη προσπάθεια εμβολισμού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ένα σκάφος που επιχείρησε να εισέλθει στα Ελληνικά χωρικά ύδατα αποτελεί ένα δείγμα της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του Λιμενικού , της σπουδαιότητας του έργου που επιτελεί και για το λόγο αυτό η πολιτεία οφείλει να τον ανταμείψει έμπρακτα και αντάξια της προσφοράς του.    


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

8%2B%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582%2Btrasparent