Παρέμβαση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεϊκόπουλου Αλέξανδρου για την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών Β. Σποράδων-Νομου Μαγνησίας - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Παρέμβαση Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεϊκόπουλου Αλέξανδρου για την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών Β. Σποράδων-Νομου Μαγνησίας


 

Σε συνέχεια των συναντήσεων του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν.Μαγνησίας Μεϊκόπουλου Αλέξανδρου με την ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και τον Πρόεδρο της Π.Ο.Λ. Κυράνη Κωνσταντίνο ακολούθησε ερώτημα του Βουλευτή προς τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη για την πενιχρή ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών των Β.Σποράδων με κραυγαλέα αυτή της Αλοννήσου αλλά και των υπολοίπων υπηρεσιών του Ν.Μαγνησίας.

Το σχετικό δελτίο τύπου του Βουλευτή αναφέρει:

Στο πλευρό των Λιμενικών της Μαγνησίας για μία ακόμα φορά ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με την οποία ζήτησε να συμπεριληφθούν τα νησιά των Β. Σποράδων στα νησιά του Αιγαίου που θα ενισχυθούν με σημαντικό αριθμό στελεχών, σύμφωνα με τη νέα πρόταση του Υπουργείου για την αύξηση των Οργανικών Θέσεων στο Λιμενικό Σώμα, αλλά και να ενισχυθούν τα λιμάνια της Μαγνησίας με το απαραίτητο προσωπικό Λιμενικών.

Σύμφωνα με το Βουλευτή, η νέα πρόταση του Υπουργείου περιλαμβάνει την αύξηση των Οργανικών Θέσεων για το Λιμενικό Σώμα με 1.500 επιπλέον οργανικές θέσεις συνολικά. «Οι Λιμενικοί της Μαγνησίας επισημαίνουν ότι οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται για τα λιμάνια Βόλου, Αμαλιάπολης, Τρικερίου, Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου και Β. Σποράδων είναι εξαιρετικά μειωμένες και δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των λιμανιών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δικαιολογημένη δυσαρέσκεια προκαλεί και το γεγονός ότι οι Β. Σποράδες δεν εντάχθηκαν στα νησιά του Αιγαίου που σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου θα ενισχυθούν με σημαντικό αριθμό στελεχών, όπως αυτά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων. «Οι Λιμενικοί της Μαγνησίας κρίνουν ως επιτακτική την αύξηση των οργανικών θέσεων στα νησιά των Β. Σποράδων, και μάλιστα τουλάχιστον στο διπλάσιο από τις υπάρχουσες (ειδικά για το νησί της Αλοννήσου), καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να μετακινηθούν προς τον τόπο συμφερόντων τους Λιμενικοί που υπηρετούν στα νησιά πολλά χρόνια», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, η αύξηση των οργανικών θέσεων στα λιμάνια των Σποράδων, θα ενισχύσει αυτόματα και τα άλλακρίσιμα λιμάνια της Μαγνησίας, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει και τις συνθήκες ώστε να στελεχωθεί η υπηρεσία του Λιμενικού Σταθμού του Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου, που σήμερα λειτουργεί μόνο κάποιες ημέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Η ενίσχυση των λιμανιών της Μαγνησίας με το απαραίτητο προσωπικό Λιμενικών θα πρέπει να γίνει άμεσα για να καλυφθούν οι αυξημένες λειτουργικές τους ανάγκες και να λειτουργούν εύρυθμα», τόνισε ο Βουλευτής.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

 ΘΕΜΑ: Χωρίς επαρκείς θέσεις Λιμενικών τα λιμάνια της Μαγνησίας

Η νέα πρόταση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής περιλαμβάνει την αύξηση των Οργανικών Θέσεων για το Λιμενικό Σώμα με 1.500 επιπλέον οργανικές θέσεις συνολικά.

Σύμφωνα με τους Λιμενικούς της Μαγνησίας ωστόσο, οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται για τα λιμάνια Βόλου, Αμαλιάπολης, Τρικερίου, Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου και Β. Σποράδων είναι εξαιρετικά μειωμένες και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των λιμανιών.

Μεγάλη και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια προκαλεί το γεγονός ότι οι Β. Σποράδες δεν εντάχθηκαν στα νησιά του Αιγαίου που σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου θα ενισχυθούν με σημαντικό αριθμό στελεχών, όπως αυτά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων.

Οι Λιμενικοί της Μαγνησίας κρίνουν ως επιτακτική την αύξηση των οργανικών θέσεων στα νησιά των Β. Σποράδων και μάλιστα τουλάχιστον στο διπλάσιο από τις υπάρχουσες (ειδικά για το νησί της Αλοννήσου), καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να μετακινηθούν προς τον τόπο συμφερόντων τους, Λιμενικοί που υπηρετούν στα νησιά πολλά χρόνια.

Η αύξηση των οργανικών θέσεων στα λιμάνια των Σποράδων, θα ενισχύσει αυτόματα και τα άλλα κρίσιμα λιμάνια της Μαγνησίας, καθώς θα αυξήσει των αριθμό των υπηρετούντων στην Αμαλιάπολη που πλέον καλύπτει ανάγκες Λιμεναρχείου και όχι Λιμενικού Τμήματος που είναι σήμερα, θα καλύψει τα κενά σε προσωπικό στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και στο Λιμενικό Τμήμα Τρικερίου, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσει και τις συνθήκες ώστε να στελεχωθεί η υπηρεσία του Λιμενικού Σταθμού του Αγ. Ιωάννη Μουρεσίου, που σήμερα λειτουργεί μόνο κάποιες ημέρες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επειδή, η Μαγνησία είναι μία  παραθαλάσσια περιοχή, με νησιωτικό πλέγμα και αυξημένες λιμενικές ανάγκες.

Επειδή, στη νέα πρόταση του Υπουργείου για αύξηση των Οργανικών Θέσεων στο Λιμενικό Σώμα, οι θέσεις που προβλέπονται για τα λιμάνια της Μαγνησίας είναι εξαιρετικά μειωμένες.

Επειδή, οι Λιμενικοί της Μαγνησίας κρίνουν ως επιτακτική την αύξηση των οργανικών θέσεων στα νησιά των Β. Σποράδων και μάλιστα τουλάχιστον στο διπλάσιο από τις υπάρχουσες.

Επειδή, η αύξηση των οργανικών θέσεων στα λιμάνια των Σποράδων, θα ενισχύσει αυτόματα και τα άλλα κρίσιμα λιμάνια της Μαγνησίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Πώς προτίθεται να παρέμβει, ώστε στη νέα πρόταση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την αύξηση των Οργανικών Θέσεων στο Λιμενικό Σώμα να συμπεριληφθούν τα νησιά των Β. Σποράδων στα νησιά του Αιγαίου που θα ενισχυθούν με σημαντικό αριθμό στελεχών, όπως αυτά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων;

• Προτίθεται να ενισχύσει τα λιμάνια της Μαγνησίας με το απαραίτητο προσωπικό Λιμενικών, ικανό να καλύπτει τις λειτουργικές τους ανάγκες αλλά και να συμβάλει αποτελεσματικά στην εύρυθμη λειτουργιά των λιμανιών της περιοχής;

 Ο ερωτών βουλευτής

 Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος