Ε. Λιακούλη: «Απαιτούνται αποφάσεις για την στήριξη των τρίτεκνων»


 Τα αιτήματα των τριτέκνων  έθεσε με αναφορά προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκη, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, καταθέτοντας αναφορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και ζητώντας ενημέρωση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όπως και συγκεκριμένες ενέργειες στην κατεύθυνση επίλυσής τους.


Συγκεκριμένα, ζητά την θετική αντιμετώπιση των υποψηφίων μαθητών που προέρχονται από τρίτεκνες οικογένειες στις Πανελλήνιες εξετάσεις και την ένταξη στο μηχανογραφικό τους και του Λιμενικού Σώματος, όπως ακριβώς συμβαίνει ήδη και με τις στρατιωτικές σχολές.


Παράλληλα, μεταφέρει το αίτημα της Ομοσπονδίας τους,  για την αρωγή της Πολιτείας σε σχέση με το καθεστώς μεταθέσεων των τρίτεκνων Λιμενικών, έτσι ώστε να προστατευτεί ο θεσμός της οικογένειας, καθώς


επίσης και μια ευνοϊκότερη κρατική πολιτική σε σχέση με την επιδότηση εκπτώσεων στα  ακτοπλοϊκά δρομολόγια, στο πλαίσιο της ειδικότερων μέτρων κοινωνικής πολιτικής προς τις παραπάνω οικογένειες που μια κυβέρνηση θα έπρεπε να επιδεικνύει, ειδικά για τις οικογένειές τους, που τυγχάνουν να είναι κάτοικοι των Ελληνικών νησιών ή σε γονείς  φοιτητών που σπουδάζουν στα νησιωτικά Πανεπιστήμια της χώρας.


Σε κάθε περίπτωση, η Ευαγγελία Λιακούλη στο κείμενο της αναφοράς της τονίζει την ανάγκη επίλυσης των εύλογων ανωτέρω αιτημάτων των τριτέκνων από πλευράς της κυβέρνησης, όχι μόνο στο πλαίσιο της απαραίτητης επίδειξης  κοινωνικής  ευαισθησίας, αλλά και στο πλαίσιο της στήριξης όλων των πολυτεκνικών οικογενειών, ανεξαρτήτως αριθμού τέκνων, «δεδομένης  της διόγκωσης του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας, το οποίο όλοι επικαλούνται, αλλά, επί του πρακτέου, πολύ λίγα γίνονται» , όπως χαρακτηριστικά κατέληξε, η Λαρισαία βουλευτής.

Νεότερη Παλαιότερη