ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου : Επιστολή στην Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ σχετικά με τον Λ/Σ Οθωνών


 Θέλοντας να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας, αλλά κυρίως την αγανάκτηση των συναδέλφων που Υπηρετούν στον Λ/Σ Οθωνών σας γνωρίζουμε πως στον εν λόγω Λ/Σ, από δέκα (10) συνολικά άτομα Οργανική σύνθεση, επτά (07) για τον Λ.Σ συν τρία (03) πλήρωμα σκάφους (κατηγ. Α3), έχουν απομείνει να Υπηρετούν τους τελευταίους μήνες, μόνο έξι (06) συνάδελφοι, μαζί με τον προϊστάμενο του Σταθμού, ο οποίος εκτελεί κανονικά βάρδιες. 


Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν είναι δυνατό επί της ουσίας να λειτουργήσει ο Λιμενικός Σταθμός. Υπηρεσία που έχει στην ευθύνη της  θαλάσσιο και χερσαίο χώρο υψίστης γεωστρατηγικής και Εθνικής σημασίας, σταυροδρόμι διεθνούς λαθρεμπορίου, που τους θερινούς μήνες καλείται να εξυπηρετήσει και πληθώρα παραθεριστών και σκαφών αναψυχής.


Οι εκεί εναπομείναντες συνάδελφοι, λόγω Υπηρεσιακών και επιχειρησιακών αναγκών, καλύπτουν, χάρις στο φιλότιμο και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει, επί εικοσιτετραώρου βάσεως υπηρεσίες στον Λ/Σ, φύλαξης και περιπολιών του σκάφους, χωρίς αδιάθετα ή ρεπό και μπορούν να λαμβάνουν άδεια μόνον ένας κάθε φορά και οσονούπω, όταν θα ξεκινήσει και η λειτουργία του Λ/Φ Ερείκουσας για την θερινή περίοδο, το οποίο σύμφωνα με τις ισχύουσες διαταγές επανδρώνεται από τον Λ/Σ Οθωνών, δεν ξέρουμε αν θα μπορούν να λάβουν άδεια. Σημειώνεται ότι στον έναν συνάδελφο που τελεί σε κανονική άδεια, πρόσφατα προστέθηκε και ένας ακόμη που απουσιάζει και όπως φαίνεται θα απουσιάζει για αρκετό καιρό, με αναρρωτική άδεια. Δηλαδή στο νησί έχουν απομείνει, τέσσερις (04) συνάδελφοι.


Συνάδελφοι, που ενώ κυριολεκτικά ¨φυλάν Θερμοπύλες¨ υπηρετώντας και ζώντας, στο όμορφο και για κάποιους ιδανικό για διακοπές αλλά συνάμα δύσκολο για μόνιμη κατοικία, νησί των Οθωνών, στερούνται βασικά αγαθά και υπηρεσίες που για όλους εμάς θεωρούνται αυτονόητα και δεδομένα. Συνάδελφοι που, με την παρούσα κατάσταση, βλέπουν τις οικογένειες, τα παιδιά  και τα αγαπημένα τους πρόσωπα κάθε δυο (02) μπορεί και τρεις (03) μήνες, έχοντας οι περισσότεροι συσσωρεύσει χρωστούμενα ρεπό σε τριψήφιο αριθμό από υπερεργασία και άδειες παρελθόντων ετών, από έτος 2018 και έπειτα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέντε (05) από τους έξι (06) συναδέλφους που Υπηρετούν στον Λ/Σ Οθωνών, έχουν συμπληρώσει προ πολλού τον ελάχιστο προβλεπόμενο χρόνο παραμονής στην Υπηρεσία και θεωρούμε πως είναι εύλογο και δίκαιο, εφόσον το επιθυμούν, να μετατεθούν, αν όχι σε Υπηρεσία του τόπου επιλογής τους, σε Υπηρεσία πλησίον αυτού.


Η παρούσα επιστολή μας έρχεται επικουρικά με τις σχετικές αναφορές του Κ.Λ. Κέρκυρας και είμαστε βέβαιοι πως θα σκύψετε στο πρόβλημα και θα βρεθεί τρόπος να ενισχυθεί άμεσα με προσωπικό ο Λ/Σ Οθωνών, αμβλύνοντας έτσι την κατάσταση.


Επίσης θέλουμε να αναφέρουμε ότι, σε δεινή κατάσταση, όσον αφορά την στελέχωσή τους, ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου, βρίσκονται και οι έτεροι Λ.Σ. της περιοχής μας, Παξών και Λευκίμμης, καθώς επίσης και το Α΄ Λ/Τ Παλαιοκαστρίτσας.


Η Ένωσή μας εργάζεται πάντα με επίκεντρο την προαγωγή, προάσπιση και εξύψωση του επαγγελματικού και κοινωνικού επιπέδου των συναδέλφων και ολόκληρου του Λιμενικού Σώματος. Είμαστε πάντα στην διάθεσή σας, για ότι και όπου κρίνετε πως μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.


Μετά τιμής. 

                                                            

                                                         Για το Δ.Σ.


         Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                              

ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ Ευθύμιος                                                              ΚΟΝΤΖΙΑΛΗΣ Σπύρος


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Νεότερη Παλαιότερη