Π.Ο.Λ.: Σημαντική εξέλιξη η κατανομή των εκατόν πενήντα πέντε (155) Δοκίμων Λιμενοφυλάκων για την κατάταξή τους στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Π.Ο.Λ.: Σημαντική εξέλιξη η κατανομή των εκατόν πενήντα πέντε (155) Δοκίμων Λιμενοφυλάκων για την κατάταξή τους στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


 

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) την 10-03-2021 με δημόσια αίτηση μας προς τον κ. Υπουργό Υ.ΝΑ.Ν.Π (https://www.omospondia.gr/2021/03/2019.html ) αιτηθήκαμε αφουγκραζόμενοι την αγωνία  των 155 επιτυχόντων στη προκήρυξη των Λιμενοφυλάκων έτους 2019, την ενεργή παρέμβασή του προκειμένου οι επιτυχόντες να καταταγούν άμεσα στη σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και να τελειώσει αισίως η ομηρία τους στον στίβο της  επαγγελματικής τους αποκατάστασης.

 

            Μετά την από μέρους μας δημοσιοποίηση – ανάδειξη του θέματος ακολούθησε και η ερώτηση κόμματος στην Βουλή.

 

Σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.)   ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκδοση του ΦΕΚ 1640 Β΄/22-04-21 που αφορά την κατανομή εκατόν πενήντα πέντε (155) Δοκίμων Λιμενοφυλάκων επιτυχόντων της υπ’ αρ. 2461.6-3/64323/2019/4-09-2019 προκήρυξης Διαγωνισμού Κατάταξης Δοκίμων Λιμενοφυλάκων (ανδρών - γυναικών) έτους 2019, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων (ΑΣΕΠ 33), για την κατάταξή τους στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Ευχόμαστε στους νέους συναδέλφους καλή σταδιοδρομία.

 

Συνάμα εξακολουθούμε να αιτούμαστε την νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψη και των 129 επιλαχόντων της συγκεκριμένης προκήρυξης καθώς αυτό θα συνδράμει αποτελεσματικά τόσο στη κάλυψη των υπηρεσιακών κενών που έχει δημιουργήσει το νέο Π.Δ. Μεταθέσεων όσο και στη παροχή δυνατότητας μετακίνησης στον τόπο συμφερόντων τους των στελεχών, οι οποίοι παραμένουν εδώ και χρόνια «εγκλωβισμένοι» στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου δίχως να διαταράσσεται η οικογενειακή συνοχή των ήδη υπηρετούντων στελεχών με διάφορες άσκοπες μετακινήσεις-μεταθέσεις.

 

Με την επικείμενη κατανομή των 1500 οργανικών θέσεων εκ των οποίων οι 900 στο Αιγαίο καθίσταται σαφές ότι στις υπηρεσίες του Αιγαίου θα υπάρξει μεγάλη αύξηση των οργανικών θέσεων με αποτέλεσμα την επομένη της κατανομής να παρουσιάζουν κενά τα οποία είναι αδύνατον να καλυφθούν με τις προσλήψεις μόνο μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.

 

Ως εκ τούτου αιτούμαστε την άμεση ρύθμιση για την πρόσληψη και των 129 επιλαχόντων καθώς και την έκδοση νέας «μαζικής» προκήρυξης  με όλες τις ειδικότητες που απαιτούνται για την κάλυψη των νέων οργανικών θέσεων προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε ανθρώπινο  δυναμικό του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ.


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.