Απάντηση κ.ΥΝΑΝΠ σε Π.Ο.Λ. –ΕΛΣΚΥ για Υπηρεσία Εναέριων Μέσων /Μονάδα Ελικοπτέρων Λ.Σ


 

Ύστερα από τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν τα μέλη της Π.Ο.Λ. και της Ε.Λ.Σ.Κ.Υ με τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων /Μονάδα Ελικοπτέρων Λ.Σ ακολούθησε σχετική ανακοίνωση (εδώ) .

Σημαντικός και ο ρόλος του μέλους του νέου ΔΣ της ΕΛΣΚΥ κ.Κατάκαλου Δημήτριου ο  οποίος συμβάλει με την συμμετοχή του στα συνδικαλιστικά δρώμενα στην ανάδειξη των προβλημάτων των συναδέλφων που υπηρετούν στα Ελικόπτερα  του Λιμενικού και στη προοπτική επίλυσής τους μιας και υπηρετεί στην ΥΕΜ/ΜΕΛΣ.

Αποτέλεσμα της ανάδειξης των προβλημάτων των συναδέλφων της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων /Μονάδα Ελικοπτέρων Λ.Σ από τη Π.Ο.Λ. και της Ε.Λ.Σ.Κ.Υ ήταν η ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων από Βουλευτές του ΚΚΕ προς τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη    

Σε ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησαν βουλευτές του ΚΚΕ.

Τα σημαντικότερα αυτών:

·         Εναρμόνιση του Κανονισμού Προσωπικού Ελικοπτέρων Λ.Σ (ΑΡΙΘΜ. 18/05) με αυτόν της Μοίρας  Αεροπλάνων, σε σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που είναι  απαραίτητα μέλη πληρώματος , όσον αφορά στους ιπταμένους τεχνικούς. (Στη ΜΑΛΣ δεν έχουν περιορισμό θέσεων ενώ στην ΜΕΛΣ είναι 12.)

·         Θέματα υλικοτεχνικής υποδομής:  Υπόστεγο στέγασης των ελικοπτέρων  Λ.Σ.(λόγω της αγοράς νέων ελικοπτέρων από το  Π.Ν. υπάρχει πιθανότητα τα ελικόπτερα του Λ.Σ. να παραμένουν εκτός υπόστεγου με συνέπεια να είναι εκτεθειμένα στις  καιρικές συνθήκες ,και να υπάρχουν δυσκολίες στην συντήρηση και στις επιθεωρήσεις  που απαιτούνται.

·         Εφαρμογή του Π.Δ. Μεταθέσεων και του Κανονισμού  Οργάνωσης  Λειτουργίας  ώστε  το προσωπικό που υπηρετεί στην ΜΕΛΣ να μην αποσπάται η διατίθεται σε άλλο κλάδο του ΥΕΝ όπως αυτό ορίζεται στο σχετικό κανονισμό. Το προσωπικό είναι εξειδικευμένο στη συντήρηση των Ελικοπτέρων και  η απόσπασή του είναι αρνητικός παράγοντας για την διάθεση του μέσου.

·         Να εξεταστεί το δικαίωμα  στο προσωπικό της Υ.Ε.Μ  όταν μετακινούνται με πλοίο ώστε να μεταβαίνουν στο μέρος όπου διατίθενται για εκτέλεση υπηρεσίας (το ταξίδι είναι πολύωρο και δεν τους χορηγείται καμπίνα) να έχουν δικαίωμα στην πληρωμή  διαφοράς για την απόκτηση καμπίνας. Τα στελέχη αυτά καλούνται με την άφιξη τους στον  τόπο προορισμού τους: αν πρόκειται για Αεροσκάφη του Frontex να ενημερωθούν για την εκάστοτε αποστολή από τα κατά τόπους Λ/Χ ,τα πληρώματα των Αεροσκαφών  και σε πολλές περιπτώσεις να πετάξουν την ίδια μέρα. Σε περίπτωση αποστολής με Αεροσκάφη υπηρεσίας μας με την άφιξή τους αναλαμβάνουν υπηρεσία ως τεχνικοί και ιπτάμενοι.

·         Έχουν αναφερθεί επίσης και περιπτώσεις συναδέλφων όπου η κάνοντας την εκκαθάριση των δικαιολογητικών τους (με την επιστροφή των στελεχών στην Υ.Ε.Μ.) να τους έχει ζητηθεί να επιστρέψουν χρήματα λόγω του ότι τα εισιτήρια τους με καμπίνα δεν δικαιολογούνται.

Ερώτηση ΚΚΕ


Απάντηση κ.ΥΝΑΝΠΝεότερη Παλαιότερη