Ένωση Λ.Σ. Κεντρικής Υπηρεσίας : Στην Βουλή των Ελλήνων τα προβλήματα της Υπηρεσίας Ελικοπτέρων (ΥΕΜ/ΜΕΛΣ) - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ένωση Λ.Σ. Κεντρικής Υπηρεσίας : Στην Βουλή των Ελλήνων τα προβλήματα της Υπηρεσίας Ελικοπτέρων (ΥΕΜ/ΜΕΛΣ)


Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι υπηρετούν στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων /Μονάδα Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος:


“Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) και της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΚΥ), επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ένωσης που υπηρετούν στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων /Μονάδα Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος (ΥΕΜ/ΜΕΛΣ).


Ορισμένα από αυτά σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση είναι:


Θεωρούν αναγκαία την εναρμόνιση του Κανονισμού Προσωπικού Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος (ΑΡΙΘΜ. 18/05) με αυτόν της Μοίρας  Αεροπλάνων (ΜΑΛΣ), σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που είναι  απαραίτητα μέλη πληρώματος, όσον αφορά στους ιπταμένους τεχνικούς. Σημειώνουν επίσης ότι στη Μοίρα Αεροσκαφών Λιμενικού Σώματος (ΜΑΛΣ) δεν υπάρχει περιορισμός θέσεων ενώ στην ΜΕΛΣ οι θέσεις είναι 12.

Τονίζουν την αναγκαιότητα επέκτασης του υπόστεγου στέγασης ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος για την κάλυψη των αναγκών στέγασης, τόσο των ελικοπτέρων του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού για την προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες, τη συντήρηση και επιθεώρησή τους.

Ζητούν την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος Μεταθέσεων και του Κανονισμού Οργάνωσης Λειτουργίας ώστε το προσωπικό που υπηρετεί στη Μονάδα Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος (ΜΕΛΣ) να μην αποσπάται ή διατίθεται σε άλλο κλάδο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΕΝ) όπως αυτό ορίζεται στο σχετικό κανονισμό. Το προσωπικό είναι εξειδικευμένο στη συντήρηση των ελικοπτέρων και  η απόσπασή του είναι αρνητικός παράγοντας για τη διάθεση του μέσου.

Επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητο για το προσωπικό της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων που μετακινείται με πλοίο για υπηρεσία, η κυβέρνηση να καλύπτει τα έξοδα χορήγησης καμπίνας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:


Για την εναρμόνιση του Κανονισμού Προσωπικού Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος, με αυτόν της Μοίρας  Αεροπλάνων (ΜΑΛΣ);

Να μην αποσπάται ή διατίθεται το προσωπικό που υπηρετεί στη Μοίρα Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος, σε άλλο κλάδο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπως αυτό ορίζεται στο σχετικό κανονισμό;

Την κάλυψη των εξόδων χορήγησης καμπίνας κατά τη διάρκεια μετακίνησης του προσωπικού της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων με πλοίο;

Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη στέγαση των ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού;”

Οι Βουλευτές

Νίκος Παπαναστάσης

Παφίλης Θανάσης