Συνάντηση Π.Ο.Λ. με Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παππά Ιωάννη

Πραγματοποιήθηκε την 10/07/23 συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον νέο Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Παππά Ιωάννη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος Κυράνης Κωνσταντίνος και το προεδρείο της Π.Ο.Λ αποτελούμενο από τους Πλαστουργό Χαράλαμπο, Γιαταγάνα Γεώργιο, Ξυνέλη Παναγιώτη, Βώβο Μιχαήλ και Αθουσάκη Εμμανουήλ.

Ο νέος Υφυπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στο καθεστώς των μεταθέσεων, στο οργανόγραμμα και στην κατανομή των οργανικών θέσεων, στην τροποποίηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορά :α) στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και β) στο βαθμολόγιο που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και αδικίες μεταξύ των στελεχών.

Ακολούθησε παρουσίαση των θέσεων μας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα νησιά και στα σκάφη, για θέματα που αφορούν στο ασφαλιστικό και στα ταμεία μας ,για παροχές και διευκολύνσεις προς τα στελέχη κ.α.

Ο νέος Υφυπουργός Ναυτιλίας κ.Παππάς Ιωάννης είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Λιμενικοί καθώς ως εκλεγμένος Βουλευτής Δωδεκανήσου έχει βιώσει τον αγώνα και την προσφορά των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στα νησιά της παραμεθορίου.

Ο κ.Παππάς έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο του την ενίσχυση των νησιωτικών υπηρεσιών προκειμένου και ο αριθμός των υπηρετούντων να αυξηθεί αλλά και να μετακινηθούν προς τον τόπο επιλογής τους οι συνάδελφοι που έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά αν και έχουν συμπληρώσει σε αυτά τον μέγιστο χρόνο παραμονής .

Θεωρούμε πως για όλους τους Λιμενικούς επιτελεί ευτύχημα η παρουσία στο ΥΝΑΝΠ ενός πολιτικού που εκτιμά και αναγνωρίζει την προσφορά μας και με βάση αυτό η Ομοσπονδία μας δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό του για ένα κοινό στόχο που είναι προάσπιση του κύρους και της αξιοπρέπειας του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και των στελεχών του.

Για το ΔΣ