Επίσκεψη ΠΟΛ στο Λ/Χ Θήρας

 thira_07_2023_2


Την  07 Ιουλίου 2023 κατά επίσκεψη της Ομοσπονδίας μας ( Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών – Π.Ο.Λ.) στη Σαντορίνη επισκεφτήκαμε τη Λιμενική Αρχή Θήρας όπου και ενημερώσαμε τους συναδέλφους για την ίδρυση της Ένωσης Λιμενικών Νοτιοανατολικού Αιγαίου καταγράφοντας παράλληλα και μία σειρά από ζητήματα που τους απασχολούν .

Τα κυριότερα εξ αυτών είναι :


•    η υποστελέχωση κατά  50% της οργανικής δύναμης,

•    το αυξημένο κόστος διαβίωσης,

•    η ανασφάλεια σχετικά με το καθεστώς μεταθέσεων,

•    και οι ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση Υπηρεσίας στο Λιμένα του Αθηνιού ιδιαίτερα την θερινή περίοδο.


Ως ΠΟΛ ενημερώσαμε τους συναδέλφους για τα σημεία που έχει εντοπίσει ότι χρήζουν ιδιαίτερης και άμεσης αντιμετώπισης από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας τα  οποία και εκθέσαμε στον ΥΝΑΝΠ κ.Βαρβιτσιώτη Μ.  και στον Υφυπουργό κ.Παππά Ιωάννη στην συνάντησή μας: 


•    η αναγκαιότητα προσλήψεων αφού το Σώμα τα τελευταία χρόνια πάντα κινούταν σε πραγματική οργανική περί τα 7500 στελέχη και ουδέποτε κάλυψε τις κενές οργανικές θέσεις όποια και να ήταν η οργανική του σύνθεση ,

•    η αύξηση και την ανακατανομή των οργανικών θέσεων  σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του για να καλυφθεί η υπερεργασία και να προκύψει η δυνατότητα χορήγησης των δικαιούμενων ημερήσιων αναπαύσεων (ρεπό) αλλά και των αδειών εντός του ημερολογιακού έτους,

•    η χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στους Υπηρετούντες σε υπηρεσίας των τριών πρώτων κατηγοριών,

•    η οικονομική ενίσχυση των στελεχών για την ενοικίαση κατοικίας ιδιαίτερα σε περιοχές όπου το κατώτερο ενοίκιο ξεπερνά το ήμισυ του βασικού μισθού των Λιμενικών.


Τέλος οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την συμβολή του Γενικού Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλου στην αναζήτηση λύσης για την στέγαση των συνάδελφων σε συνεργασία με την Λιμενάρχη Θήρας Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΚΟΡΑΚΑ Κωνσταντία αφού για τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν διαθέσιμα καταλύματα που μπορούν να φιλοξενήσουν συναδέλφους.

 

Τέτοιες κινήσεις είναι αξιέπαινες και βάζουν ένα λιθαράκι να πάμε το Σώμα ένα βήμα πιο πέρα .




 
Νεότερη Παλαιότερη