Παρέμβαση Ένωσης Λιμενικών Κ.Δ. Ελλάδος για Α΄Λ/Τ ΡΙΟΥ-Λ/Φ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Παρέμβαση Ένωσης Λιμενικών Κ.Δ. Ελλάδος για Α΄Λ/Τ ΡΙΟΥ-Λ/Φ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

 7_0

         Ως Ένωση Λιμενικών Κεντροδυτικής Ελλάδος και παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας στη Διοίκηση του Α΄ Λ/Τ ΡΙΟΥ/ Κ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ώστε το έργο των συναδέλφων μας να εκτελείται με ασφάλεια.

Στην πορθμειακή γραμμή ΡΙΟΥ –ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ με τακτικά δρομολόγια ανά είκοσι (20) λεπτά, με μη ονομαστικά εισιτήρια διέρχονται ετησίως πάνω από  500.000 οχήματα και 1.000.000 επιβάτες, νούμερα που από μόνα τους δημιουργούν συνθήκες μη ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας.

Παρά τα νούμερα αυτά και  τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και μολονότι η στελέχωση του Κ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ/Α’ Λ/Τ ΡΙΟΥ είναι ήδη σχεδόν διπλάσια από την ελάχιστη κατά τον νόμο οργανική του σύνθεση παρόλα αυτά,

·   δεν εφαρμόζεται η Υπουργική Απόφαση Φακ: 040/2014 - 3212/Β/28-11-2014  «Κανονισμός Λειτουργίας Λιμενικών Αρχών», ως προς το Άρθρο 29 Αξιωματικός Φυλακής.

·   δεν εφαρμόζεται η οργανωτική Ημερήσια Διαταγή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας που αφορά τη στελέχωση του Λιμενικού Φυλακίου Αντιρρίου με τουλάχιστον οκτώ (8) συναδέλφους,

·          δεν τηρείται η ιεραρχία,

·     το φυλάκια που καλείται ο συνάδελφος να διεκπεραιώσει υπηρεσιακές υποχρεώσεις η΄ να προστατευτεί από τα στοιχεία της φύσης είναι σε άθλια κατάσταση με εκτεθειμένα ηλεκτρικά καλώδια, οροφές που μπάζουν νερά με άμεσο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας.

 

Φαίνεται πως η τραγωδία των Τεμπών δεν ήταν αρκετή προκείμενου ενεργοποιήσει την ευαισθησία και τα αντανακλαστικά υπευθύνων για την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Ως θεσμικός εκπρόσωπος των συναδέλφων, και εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου, καλούμε με την παρούσα την Ηγεσία του Κ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ αλλά και κάθε αρμόδιου οργάνου ή υπηρεσίας, όπως ενεργήσουν τα δέοντα ώστε το έργο των συναδέλφων να εκτελείται με ασφάλεια.



sign