Συνάντηση με τμήμα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Συνάντηση με τμήμα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ


 

Πραγματοποιήθηκε την 17-05-23 συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με το τμήμα Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με επικεφαλής τον τομεάρχη Χρήστο Λαμπρίδη ενώ την Π.Ο.Λ. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Κυράνης Κώστας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Κρήτης Αθουσάκης Εμμανουήλ .

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο κ.Λαμπρίδης ο οποίος έχει διατελέσει ως Γ.Γραμματέας του ΥΝΑΝΠ μας ανέπτυξε τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίες αποτέλεσαν την βάση για μία γόνιμη συζήτηση με βασικότερες αυτών τις εξής :

1. Την  εισαγωγή στελεχών στο Λιμενικό Σώμα αποκλειστικά και μόνο μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων είτε μέσω των παραγωγικών σχολών του Λιμενικού Σώματος, είτε μέσω της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) των Ενόπλων Δυνάμεων με την επιφύλαξη του συστήματος απευθείας κατάταξης για τις ειδικότητες εκείνες για τις οποίες δεν υπάρχουν παραγωγικές σχολές είτε στο Λιμενικό Σώμα είτε στις Ένοπλες Δυνάμεις όπως είναι οι Τεχνικοί.

2. Την αύξηση της οργανικής δύναμης και κατ’ επέκταση της οργανικής σύνθεσης των Υπηρεσιών του, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες.

3. Την ενεργοποίηση του νόμου 4504/17 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που αφορά στην δυνατότητα εξέλιξης και προαγωγής στο βαθμό του Κελευστή μέσω προαγωγικών εξετάσεων, των αποφοίτων της Σχολής Λιμενοφυλάκων που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τρία (3) χρόνια στο βαθμό του Λιμενοφύλακα

4. Την τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου περί μεταθέσεων με ένα δίκαιο και ευέλικτο σύστημα και κατάργηση των δυσμενών και άδικων προβλέψεων του Π.Δ.  86/2022 (Α΄233) αλλά και του πρόσφατου ΠΔ 56/2023 περί ιεραρχίας που προκαλεί νέες αδικίες.

5. Τον δραστικό περιορισμό της διαδικασίας των αποσπάσεων στις απολύτως απαραίτητες για την Υπηρεσία ώστε να μην λειτουργεί προς όφελος ημετέρων.

6. Τον άμεσο επανακαθορισμό της κατανομής των  οργανικών θέσεων του Λιμενικού Σώματος ανά κατηγορία και ειδικότητα, προκειμένου να αποκατασταθούν τα λάθη και οι αδικίες που έχουν διαπιστωθεί, όπως και την ανακατανομή των οργανικών συνθέσεων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος και των μονάδων του ΥΝΑΝΠ, με ορθολογικό και ρεαλιστικό τρόπο.

7. Την άμεση επίσπευση των εργασιών ανακαίνισης των εγκαταστάσεων της Σχολής Λιμενοφυλάκων για το οποίο δυστυχώς πρόσφατα ανακλήθηκε η δωρεά από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που είχε εξασφαλίσει το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

8. Την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος εντός του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά που έχουν καθυστερήσει υπέρμετρα παρά το γεγονός ότι οι προκαταρκτικές διαδικασίες είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

9. Την επαναξιολόγηση της λειτουργίας του ΤΑΛΣ ώστε να υπάρξουν δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης του προσωπικού όπως και, για τον ίδιο λόγο, την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού του Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας του Λιμενικού Σώματος

Θεωρούμε ως ιδιαίτερα σημαντική προοπτική την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ανοίξει την συζήτηση για την βελτίωση του ασφαλιστικού των Ένστολων με την Ομοσπονδία μας να θέτει στο τραπέζι τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την αναγνώριση των πλασματικών ετών αλλά και την επέκταση της μάχιμης πενταετίας σε 7 έτη .

Καταθέσαμε σχετικό υπόμνημα για τα προβλήματα και τα αιτήματα των υπηρετούντων στα πλωτά μέσα όπως αυτά έχουν τεθεί από την Γραμματεία Πλωτών της Π.Ο.Λ.

Παράλληλα συζητήσαμε και μία σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι και χρήζουν βελτίωσης με την Ομοσπονδία μας να θέτει ως βασική αρχή τους διεκδικητικού της πλάνου την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων .


Για το ΔΣ