Συνάντηση με Δήμαρχο Αιγιαλείας και πρόεδρο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας

Με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κο Δημήτριο ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ, συναντήθηκε  την Πέμπτη 11-03-2023  αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Λιμενικών ΚΔ Ελλάδος, αποτελούμενη από τον πρόεδρο ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟ Χαράλαμπο και τον Ά  Αντιπρόεδρο ΡΟΖΟ Γεώργιο.  Παρούσα, κατά την  συνάντηση, ήταν και η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κα Μαρία ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Στην συνάντηση από μεριά μας συζητήθηκε εκτενώς η προσπάθεια που καταβάλουμε για  αναβάθμιση της Λιμενικής αρχής Αιγίου, αναδείξαμε ότι οκτώ έτη μετά  τη δημοσίευση και ισχύ του Π.Δ. 81/2014, γνωστού και ως «Λιμενικού Καλλικράτη», δυνάμει του οποίου το Υπολιμεναρχείο Αιγίου υποβαθμίστηκε σε Λιμενικό Τμήμα, διαπιστώθηκε εκ του αποτελέσματος η δημιουργία πλειάδας προβλημάτων, με κυριότερο για εμάς τη διαδικασία στελέχωσης και τοποθέτησης προσωπικού.

Ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ,  μας ανέδειξαν και άλλες αρνητικές παράμερους  με τοπικές προεκτάσεις που προκλήθηκαν από την υποβάθμιση της Λιμενικής αρχής Αιγίου και  συμφωνήθηκε από κοινού ότι είναι καίριας σημασίας για την τοπική κοινωνία η αναβάθμιση της σε αυτοτελή Υπηρεσία.

Στο τέλος της συζήτησης, ευχαριστήσαμε αμφότερους τον κο Δήμαρχο και την κα Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ για την ανταπόκρισή τους, ενώ μας ευχήθηκαν καλή δύναμη στο συνδικαλιστικό έργο και ότι  ο Δήμος θα είναι αρωγός στην προσπάθεια μας για αναβάθμισης του ρόλου της Λιμενικής Αρχής Αιγίου, με σημαντικό τοπικό αντίκτυπο.

sign