Ενημερωτική επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Ενημερωτική επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

 



Πραγματοποιήθηκε την 14-03-23 προγραμματισμένη ενημερωτική επίσκεψη της Π.Ο.Λ. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.

Για το λόγο αυτό επισκέφτηκαν τη Χαλκίδα όπου και ενημέρωσαν τους συναδέλφους ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κώστας ,ο Αντιπρόεδρος Γιαταγάνας Γεώργιος ,το μέλος του ΔΣ Σιδέρης Γαβριήλ καθώς και ο Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Ένωσης Λιμενικών Ευβοίας   Καπέλος Ιωάννης , ο Γ. Γραμματέας Τσακνής Αθανάσιος αλλά και μέλη πρωτοβάθμιων ενώσεων της Π.Ο.Λ. .

Μας εξέπληξε η μεγάλη συμμετοχή και η ανταπόκριση των συναδέλφων που μας υποδέχτηκαν θερμά καθώς ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Ομοσπονδίας μας στη Χαλκίδα δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας .

Παρατέθηκαν οι λόγοι που οδήγησαν εκατοντάδες συναδέλφους να εκφραστούν συνδικαλιστικά μέσω της Π.Ο.Λ ιδρύοντας αρχικά την Ομοσπονδία μας και δημιουργώντας ταυτόχρονα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια .

·         Συζητήθηκαν τα όσα λυπηρά έχουν διαδραματιστεί αναφορικά με το καθεστώς των μεταθέσεων αναλύοντας τα λάθη και τις παραλήψεις που οδήγησαν τα τελευταία χρόνια σε τέλμα την διαδικασία των μεταθέσεων .

·         Αναλύθηκε ο λανθασμένος τρόπος κατανομής των οργανικών θέσεων που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .

·         Ενημερώσαμε τους συναδέλφους για την προσφυγή μας στο ΣτΕ για το ΠΔ Μεταθέσεων 11/21 αλλά το ΠΔ 86/22 που αφορά στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας .

·         Υπήρξε πλήρης ενημέρωση για τις διεκδικήσεις μας στο ασφαλιστικό που εστιάζεται στη μείωση των εισφορών για τα έτη σπουδών και στρατού από το 20% σε 6,67% καθώς και την αποκατάσταση των συναδέλφων που κατετάγησαν το 90-95.

·         Τονίσαμε τα ζητήματα που έχει αναδείξει η Γραμματεία των Πλωτών της Π.Ο.Λ.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Εύβοια:

ü  Υποστελέχωση των περισσότερων υπηρεσιών καθώς ουδέποτε αναδείχθηκε το πρόβλημα στην πλήρη του διάσταση μιας και η μικρή απόσταση από την Αθήνα δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως η κατάσταση της στελέχωσης των υπηρεσιών είναι ανάλογη με αυτών της Αττικής που πάντα λειτουργούν σε πλήρη σύνθεση . 

ü  Η ανάγκη μετατροπής των Λιμενικών Τμημάτων άνω των 15 χιλιομέτρων σε υπηρεσία με ξεχωριστή μετάθεση που θα βοηθήσει και στην πλήρη τους στελέχωση αλλά και θα δώσει τη δυνατότητα στα στελέχη να επιλέξουν εναλλακτικές υπηρεσίες στην ίδια γεωγραφική περιφέρεια του τόπου συμφερόντων τους .

Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Λιμενικών Ευβοίας ανέπτυξαν τους λόγους που τους οδήγησαν στο να ακολουθήσουν και αυτοί τον δρόμο του δυναμικού συνδικαλισμού όπως αυτός εκφράζεται από την Π.Ο.Λ τονίζοντας πως τον λόγο έχουν πλέον οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Εύβοια οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν με ποιον τρόπο και με ποια πρόσωπα επιθυμούν να εκπροσωπούνται.




Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κ.Λ. Χαλκίδας Πλοίαρχο ΛΣ  Φλουρή Κωνσταντίνο και την Υπολιμενάρχη Πλωτάρχη ΛΣ που μερίμνησαν για την φιλοξενία μας καθώς και όλους τους συνάδελφους του Κ.Λ.Χαλκιδας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ομοσπονδίας μας και της Ε.Λ.Ευβοίας ανανεώνοντας το ραντεβού μας μέχρι την επόμενη φορά που θα χαρακτηριστεί με έργα και αποτελέσματα .  


  Για το ΔΣ


%25CF%2583%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B5%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585

Γίνε τώρα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ)  και διεκδίκησε το μέλλον σου(Πάτα ΕΔΩ)


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

9%20%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20trasparent