Επαναλειτουργία της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου

 Ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους συναδέλφους πως εντός του μήνα Φεβρουαρίου θα τεθεί στο Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού του ΥΝΑΝΠ η προοπτική της επαναλειτουργίας της Λιμενικής Αρχής του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου και την αναβάθμισή του από εποχικό Φυλάκιο σε Λιμενικό Τμήμα .   

 

Σημαντική η παρέμβαση του Υπουργού παρά τον Πρωθυπουργό κ.Τριαντόπουλου Χρήστου ο οποίος μετά από τη συνάντηση που είχε πραγματοποιήσει με τον  Πρόεδρο της Ένωσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυράνη Κωνσταντίνο και τον Αντιπρόεδρο και μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Λ. Σιδέρη Γαβριήλ την  29-07-2022 (https://www.omospondia.gr/2022/09/blog-post_50.html) έθεσε ως βασική προτεραιότητα  την επαναλειτουργία της Λιμενικής Αρχής στο Μούρεσι Πηλίου .

 

Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο κ.Τριαντόπουλος το τελευταίο εξάμηνο με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκη Ι. , την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ και του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ανέδειξε το ζήτημα τονίζοντας πως κρίνεται ως επιτακτική η ανάγκη της επαναλειτουργίας της Υπηρεσίας.

 

Τονίστηκε μάλιστα πως η υπηρεσία του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου υποβιβάστηκε μετά τον Λιμενικό Καλλικράτη το 2014 σε εποχικό φυλάκιο και στελεχώνεται κάποιες μέρες της βδομάδες τους καλοκαιρινούς μήνες από στελέχη που μετακινούνται και ανήκουν στη δύναμη του Κ.Λ.Βόλου.

 

Στην ουσία η Λιμενική Αρχή παραμένει κλειστή όλο το χρόνο στερώντας από την περιοχή και τους κατοίκους του Πηλίου τη παρουσία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε ξηρά και θάλασσα καθώς οι συνάδελφοι είχαν αναλάβει το κομμάτι και της  αστυνομικής κάλυψης και αφού στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει Αστυνομικό τμήμα .

 

Αναδείχτηκε  η τεράστια προσπάθεια της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος που έχει καταβληθεί μαζί με τοπικούς φορείς ,με τους κατοίκους ,τους αλιείς προκειμένου η υπηρεσία να επαναλειτουργήσει και να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό διαθέτοντας όχημα και σκάφος .  Θα πρέπει να τονιστεί πως παρά το κλείσιμο της υπηρεσίας το 2014 το κτήριο παραχωρείται δωρεάν στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ καλύπτονται και όλα τα λειτουργικά έξοδα .      

 

Θεωρούμε την εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος και ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ευχαριστούμε τον Υπουργό παρά τον Πρωθυπουργό κ.Τριαντόπουλο Χρήστο ο οποίος υλοποίησε την δέσμευσή του στηρίζοντας το δίκαιο αυτό αίτημα της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος.     

 

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γ.Γραμματέας

 

         Κυράνης Κων/νος         Μαχαίρας Νικόλαος   
Νεότερη Παλαιότερη