Σε καλό δρόμο η επαναλειτουργία της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Σε καλό δρόμο η επαναλειτουργία της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου

 



Ως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζεται η έναρξη διαδικασίας της επαναλειτουργίας της Λιμενικής Αρχής Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου από το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αφού με σχετικό έγγραφο ζητήθηκαν οι υπηρεσιακές απόψεις από 4η ΠΕΔΙΛΣ και Κ.Λ.Βόλου για την προοπτική επαναλειτουργίας της υπηρεσίας.


Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδας και των επαφών με πολιτικούς φορείς της Μαγνησίας αλλά και της κοινωνίας του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου όπως ο σύλλογος αλιέων.

Σημαντική η παρέμβαση του Υπουργού παρά τον Πρωθυπουργό κ.Τριαντόπουλου Χρήστου που την 29-07-2022 συνάντηση με την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ένωσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυράνης Κωνσταντίνος με τον Αντιπρόεδρο και μέλος του ΔΣ της Π.Ο.Λ. Σιδέρη Γαβριήλ.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην υπηρεσία του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου η οποία υποβιβάστηκε μετά τον Λιμενικό Καλλικράτη το 2014 σε εποχικό φυλάκιο που στελεχώνεται κάποιες μέρες της βδομάδες τους καλοκαιρινούς μήνες από στελέχη που μετακινούνται και ανήκουν στη δύναμη του Κ.Λ.Βόλου. Στην ουσία η Λιμενική Αρχή παραμένει κλειστή όλο το χρόνο στερώντας από την περιοχή και τους κατοίκους του Πηλίου τη παρουσία του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε ξηρά και θάλασσα καθώς οι συνάδελφοι είχαν αναλάβει και τον τομέα της αστυνομικής κάλυψης και αφού στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει Αστυνομικό τμήμα .

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια μαζί με τοπικούς φορείς ,με τους κατοίκους ,τους αλιείς προκειμένου η υπηρεσία να επαναλειτουργήσει και να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό διαθέτοντας όχημα και σκάφος .

Θα πρέπει να τονιστεί πως παρά το κλείσιμο της υπηρεσίας το 2014 το κτήριο συνεχίζει να παραχωρείται δωρεάν στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ καλύπτονται και όλα τα λειτουργικά έξοδα .

Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ.Τριαντόπουλος πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων και από ότι φαίνεται δεν θα αργήσει η μέρα που η υπηρεσία του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου θα επαναλειτουργήσει με μόνιμη στελέχωση.


Ο Πρόεδρος                Ο Γ.Γραμματέας

 

                                     Κυράνης Κων/νος         Μαχαίρας Νικόλαος