Εκδήλωση για ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή συνάδελφων πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων ΟΛΠΑ η θεματική εκδήλωση με θέμα: «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ -ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ  Λ.Σ ΕΛ.ΑΚΤ» της Ένωσης Λιμενικών ΚΔ Ελλάδος.

Ομιλητής ο Εργατολόγος Οικονομολόγος Πατρών κ. Θεόδωρος ΞΟΥΛΟΣ ενώ απαντήσεις στα ασφαλιστικά ζητήματα έδωσε και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κωνσταντίνος.

Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν υπέβαλαν ερωτήματα και έλαβαν απαντήσεις για :

ü  Τους χρόνους θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος

ü  Χρόνους ασφάλισης (Δημόσιο, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Στρατιωτική θητεία, 5ετια, 3ετια, έτη σπουδών κ.λ.π.

ü  Εκδοχές συνταξιοδότησης (κύρια σύνταξη, πλήρης σύνταξης)

ü  Προϋποθέσεις αποστρατείας με ηλικιακό όριο Ν.4915/22

ü  Εφάπαξ, εθνική σύνταξη κρατήσεις κ.λ.π

ü  Οικονομική ενίσχυση ΕΚΟΕΜΝ υπολογισμός οικονομικής ενίσχυσης.

ü  Ταμείο αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ)   δικαίωμα λήψης εφάπαξ   κ.λ.π

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν οι αλλαγές που προκύπτουν με την ένταξή μας στον ΕΦΚΑ.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κωνσταντίνος που έχει από το 2011 εκπονήσει μελέτη με σχετικό εγχειρίδιο για τα ασφαλιστικά ,οικονομικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα συζήτησε με τους συναδέλφους για τις πρωτοβουλίες της Π.Ο.Λ στα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης.

Σε όλους τους παραβρισκόμενους συναδέλφους διατέθηκε ενημερωτικό εγχειρίδιο με επικαιροποιημένα στοιχεία που συντάχθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Λιμενικών ΚΔ Ελλάδος από τον Εργατολόγο Οικονομολόγο κ. Θεόδωρο ΞΟΥΛΟ.

Παράλληλα αναπτύχθηκαν με σαφήνεια τα νέα δεδομένα που προκύπτουν με την εφαρμογή του  π.δ 86/22 «Καταστάσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» καθώς και για τις ενέργειες που θα αναληφθούν από την Π.Ο.Λ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν συνάδελφοι που με την δράση τους τιμούν το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν ανάλογες ενημερωτικές δράσεις των πρωτοβάθμιων ενώσεων της Π.Ο.Λ και σε άλλες πόλεις .

Επίσης για τους συναδέλφους που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ημερίδα κατά την οποία πέραν όλων των άλλων θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που θα τεθούν από τους συναδέλφους .

Για τον λόγο αυτό από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου τα στελέχη μπορούν να απευθύνουν ερωτήματα στο email της Ομοσπονδίας μας info.omospondia@gmail.com ώστε να λάβουν σχετική απάντηση αλλά και για να συμπεριληφθούν ως θέματα συζήτησης στις ενημερωτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών έχουμε επενδύσει στην σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση των συνάδελφων σε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν χτίζοντας μια σταθερή σχέση ειλικρίνειας που βασίζεται στον σεβασμό και στην εκτίμηση της στήριξης των μελών μας που έχουν επιλέξει την εκπροσώπησή τους από την Π.Ο.Λ.

Τους ευχαριστούμε και τους το ανταποδίδουμε εμπράκτως .

Για το ΔΣ

%25CF%2583%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B5%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585

Γίνε τώρα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ)  και διεκδίκησε το μέλλον σου(Πάτα ΕΔΩ)