Θέατρο του παραλόγου

 


Το θέατρο του παραλόγου είναι ένα είδος θεάτρου που ξεκίνησε στα μέσα του 20ου αιώνα στο Παρίσι και έπειτα εξαπλώθηκε στη Νέα Υόρκη.

 

Ο κριτικός Martin Esslin επινόησε τον όρο «θέατρο του παραλόγου» στο βιβλίο του Absurd Drama του 1965, το οποίο ανέφερε λεπτομερώς πως τα παράλογα έργα δεν οδηγούνται από τον ρεαλισμό, την πλοκή, την ανάπτυξη χαρακτήρων ή τις παραδοσιακές έννοιες του θεάτρου. Αντ’ αυτού, το παράλογο θέατρο επικεντρώνεται στην κατάσταση του πνεύματος των χαρακτήρων του, καθώς είναι παγιδευμένοι σε παράλογες και ακατανόητες καταστάσεις.

 

Δεν θέλει και μεγάλη προσπάθεια για να κατανοήσει κάποιος ποια η σύνδεση των προαναφερμένων με τα στελέχη του Λιμενικού!

 

Από την μια σχεδόν καθημερινά ο Υπουργός μας κ.Πλακιωτάκης Ιωάννης συγχαίρει τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την προσφορά τους  και διεξάγει βράβευση των συναδέλφων που με τις πράξεις τους προσέφεραν σπουδαίο έργο στην κοινωνία  και από την άλλη νομοθετεί ένα συνονθύλευμα αρνητικών και μη εφαρμοστέων διατάξεων οι οποίες συντηρούν κλίμα ανασφάλειας σε όλα τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .

 

Αφού λοιπόν ενέταξαν τα στελέχη με σοβαρές ασθενείς στην διαδικασία των φετινών μεταθέσεων και εξέδωσαν μία ιδιαίτερα αρνητική και επαχθή διάταξη για όσους αντιμετωπίζουν  σοβαρά προβλήματα υγείας θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους  ,

 

αφού πέρασαν 3 χρόνια διαρκών παρεμβάσεων και προτάσεων από την Π.Ο.Λ. προκειμένου να απαλλαγούμε  από το «τέλειο» αλλά σχεδόν ανεφάρμοστο π.δ. μεταθέσεων,

 

αφού είναι ξεκάθαρο ότι άπαντες ευελπιστούν να βρεθεί  λύση και να απεγκλωβιστεί το σώμα αλλά και τα στελέχη από το αδιέξοδο των (μη) μεταθέσεων και

 

            αφού εν τέλει έχει αναγνωριστεί από τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και όλους τους πολιτικούς φορείς η ειλικρινής και σοβαρή στάση της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Λ.) στην ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους, εκφράζοντας δημοσίως και εμπράκτως την στήριξη στα στελέχη όταν δέχονται επίθεση με  ανυπόστατες κατηγορίες για το έργο τους

 

θα αναμέναμε ανάλογη στάση από τον ΥΝΑΝΠ κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου πάντα υπέρ των συναδέλφων .

 

Προκάλεσε τεράστια έκπληξη η δημοσίευση του νέου Π.Δ μεταθέσεων 5/2023 ΦΕΚ 11/Α/18-1-2023 που δημοσιεύτηκε «νύχτα» ,κατά την πάγια τακτική της Ηγεσίας τον τελευταίο καιρό και μάλιστα χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση ,αν και υπήρχαν και οι ΄΄αισιόδοξοι¨ που  πίστευαν πως μετά από τα όσα ευτράπελα έχουν διαδραματιστεί, ο κ.ΥΝΑΝΠ θα προχωρούσε σε κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις ,όπως η επιθυμία παραμονής ή όχι ,προκειμένου να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» των μεταθέσεων.   

 

Αντί αυτού η μοναδική αλλαγή που υπάρχει στο νέο αυτό sequel των μεταθέσεων είναι η ένταξη του Κ.Λ.Αλεξανδρούπολης στις Υπηρεσίες της παραμεθορίου, 3η κατηγορίας.

 

Σαφέστατα η  υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης με πληρότητα 90%, θα έπρεπε να ενταχθεί  στην 3η κατηγορία όμως τελικά ήταν αυτό που περίμεναν , έστω και την τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές της χώρας από τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη , οι συνάδελφοι Λιμενικοί ;

 

Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν πως μετά  από αυτή την τροποποίηση προφανώς θα λυθούν  όλα τα θέματα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., της υποστελέχωσης, της υπερεργασίας και φυσικά της μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων τους εκατοντάδων συνάδελφων που έχουν παραμείνει «ναυαγοί» στα νησιά εδώ και πολλά έτη .

 

Είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε πως η απόσπαση δεν είναι μετάθεση ,παρά το ότι πάνω 1.000 στελέχη έχουν εγκλωβιστεί για 2 και 3 έτη ως αποσπασμένα, σε ένα καθεστώς που γεννά ελπίδα για μετάθεση στον τόπο επιλογής τους, χωρίς όμως να υπάρχει επί της ουσίας η ρεαλιστική αυτή προοπτική τη στιγμή μάλιστα που οι συνάδελφοι αυτοί :

 

-έχουν μετακομίσει μαζί με τις οικογένειές  τους σε ένα νέο μέρος ,

-ξενοικιάζοντας τα σπίτια που διέμεναν ,

-εγγράφοντας τα παιδιά τους σε νέα σχολεία,

-δημιουργώντας μία νέα ζωή με νέες απαιτήσεις και υποχρεώσεις .

 

 

Κατανοούμε δε απόλυτα την «ανάγκη» που είχε ωθήσει τον κ. ΥΝΑΝΠ να εντάξει το Λ/Χ Σητείας στις Λιμενικές Αρχές παραμεθορίου, 3ης κατηγορίας, καθώς  και την μετέπειτα ανάγκη τοποθέτησης αποφοίτων από τη σχολή Λ/Φ για  την επίτευξη του +100% πληρότητας.

 

Προφανώς το ότι  υπάρχουν Υπηρεσίες 1ης γραμμής με πληρότητα κάτω του 50% είναι αδιάφορο, διότι όπως ο ίδιος ο κ. ΥΝΑΝΠ απάντησε σε σχετικό ερώτημα για την υποστελέχωση της Λιμενικής αρχής της Αλοννήσου , τον Σεπτέμβριο του 2022 , «ο εν λόγω Λιμενικός Σταθμός ανταποκρίνεται στις υπηρεσιακές τακτικές ανάγκες της περιοχής δικαιοδοσίας του, αλλά και σε έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν».

 

Για να το πούμε πιο λαϊκά η απάντηση είναι  «η δουλειά βγαίνει» , το πως βγαίνει, προφανώς και δεν ενδιαφέρει!

 

Μα πώς να λειτουργήσει ένα σύστημα μεταθέσεων που πατάει σε 3 νόμους (4504/2017 , 4676/20 και 4926/22 ) και σε 2 Π.Δ (11/22 και 5/2023) καθιστώντας την εφαρμογή του ΄΄σπαζοκεφαλιά ¨ ενός πάζλ που δεν έχει λύση !!!

 

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ.Υπουργό και να μας απαντήσει σε τι ποσοστό στελέχωσης βρίσκονται οι Λιμενικές αρχές της Σάμου ,της Χίου ,της Μυτιλήνης ,της Λέρου ,της Ρόδου ,της Κω όπως και αυτές της Σαντορίνης ,της Πάρου ,της Μυκόνου και όλων όσων βρίσκονται στο Ανατολικό  Αιγαίο και στις Κυκλάδες;  

 

Για το τέλος θα εστιάσουμε  στην δυσοίωνη προοπτική των προσλήψεων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για τα επόμενα χρόνια που θα υποχρεώσει από το 2023 στη μείωση των ανά έτος εισακτέων Λιμενοφυλάκων μέσω πανελλαδικών εξετάσεων από 100 σε 60 αφού τα κενά σε οργανικές θέσεις  στον εισαγωγικό βαθμό του Λ/Φ έχουν φτάσει στο όριο των 120 που συνεπάγεται πως δεν θα μπορούν να προσληφθούν επιπλέον στελέχη από εδώ και πέρα .  

 

Ουδείς θα μπορούσε να φανταστεί ότι εν έτει 2023 πως θα αντιμετωπίζαμε τόσα σοβαρά προβλήματα, όμως αυτό που μας λυπεί πραγματικά είναι η αδιαφορία της Ηγεσίας να αποδεχτεί την ύπαρξή τους και να τα συζητήσει με τα ίδια τα στελέχη που τα βιώνουν με τον σκληρότερο τρόπο .

 

Εμείς θα συνεχίσουμε να τα αναδεικνύουμε ,να τα προβάλουμε και να προτείνουμε λύσεις όσο και αν αυτό ενοχλεί . Ο συνδικαλισμός χτίζεται με μάχες και εμείς θα αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους.   

Για το ΔΣ


%25CF%2583%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B5%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585

Γίνε τώρα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ)  και διεκδίκησε το μέλλον σου(Πάτα ΕΔΩ)


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Νεότερη Παλαιότερη