Ε.Λ.ΚΔ.Ε: Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου και εν συνεχεία στην Εισαγγελία Μεσολογγίου.ΠΑΤΡΑ 18-10-2022

Αρ.Πρωτ: 37/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 αντιπροσωπεία του Δ.Σ της  ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου και εν συνεχεία στην Εισαγγελία Μεσολογγίου, για ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν συναδέλφους μας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και άπτονται αρμοδιότητας.


Η κα Εισαγγελέας μας κατεύθυνε έτσι ώστε να προβούμε στις ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε το έργο των συναδέλφων να μην παρακωλύεται και η υπηρεσιακή τους καθημερινότητα να διέπεται από ασφάλεια πράγμα το οποίο θα πράξουμε.


Κατά την παρουσία μας στο Λ/Χ Μεσολογγίου συζητήθηκαν εκτεταμένα θέματα που αφορούν άμεσα τους συναδέλφους.


Τονίσαμε κατά τη συνάντηση ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παρέμβαση αρμοδίων ώστε να δοθούν λύσεις. Αναπτύξαμε τους λόγους ιδρύσεως της Ένωσής μας καθώς και της Π.Ο.Λ., την δομή, την καταστατική μας λειτουργία, την δράση και τις ενέργειες μας ως προς το Π/Δ μεταθέσεων 11/21, αλλά και για την διαρκή προσπάθεια μας για μείωση του κόστος αναγνώρισης των πλασματικών ετών από το 20% που έχει ήδη εφαρμοστεί από την 12/05/2017  στο 6,67%  (στρατιωτικής θητείας, ετών σπουδών κι όχι μόνο)

  

Επίσης ενημερώσαμε ότι από 6/10/2022, έως και 20/10/22 το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει θέσει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το Σ.Ν. «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις». Γνωρίσαμε στους συναδέλφους ότι μπορούν στο πλαίσιο αυτό, να καταθέσουν πρόταση εάν επιθυμούν κατά μόνας. Άλλωστε από την Ένωσή μας θα κατατεθεί πρόταση σχετικά με το Άρθρο 19 που αφορά τις Ε.Δ και Σώματα Ασφαλείας 


«Υπολογισμός χρόνου υπηρεσίας ένστολου προσωπικού του δημοσίου στο διπλάσιο – Αντικατάσταση παρ. 5 άρθρου 40 Π.Δ. 169/2007 και παρ. 3 άρθρου 22 ν. 3865/2010».


Εν συνεχεία πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την Λιμενάρχη ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Υποπλοίαρχο Λ.Σ. ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ και τον Υπολιμενάρχη Υποπλοίαρχο Λ.Σ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ.


Η συνάντηση έγινε μέσα σε θετικό κλίμα και γόνιμο διάλογο παρά τον περιορισμένο χρόνο που είχαμε λόγω της συνάντησής μας με την κα. Εισαγγελέα.

 

Από μέρους μας τέθηκαν ζητήματα που αφορούν το καθεστώς εργασίας του προσωπικού, όπως και τις τοποθετήσεις από και προς τα υπαγόμενα τμήματα. Στην συνάντηση παρών ήταν και ο Διοικητής 5ΗΣ ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς βρισκόταν στη Λιμενική Αρχή για υπηρεσιακή υπόθεση, αφού όπως μας ενημέρωσε είχε νωρίτερα συνάντηση με τον προϊστάμενο ΔΟΥ Μεσολογγίου κ. Αηδή Β. τον προϊστάμενο κτηριακών υποδομών της ΑΑΔΕ κ. Μόρτζος Γ. την προϊστάμενο κτηματικής υπηρεσίας κα Αργιαδίτη Ι.  τον Δ/τη τεχνικών υπηρεσιών  κ. Μασίνα Ν.  την προϊσταμένη τεχνικών έργων κα. Γεωργόπουλου Χ. και την κα. Λιμενάρχη Μεσολογγίου προκειμένου δοθεί επιτέλους λύση στο κτηριακό πρόβλημα της εν λόγω Λιμενικής Αρχής.


Η Ένωσή μας ως θεσμικός εκπρόσωπος συναδέλφων θα επιχειρήσει εκ νέου συνάντηση με την κ. Λιμενάρχη Μεσολογγίου, καθώς σε μέρος των ζητημάτων που θέσαμε, οι τοποθετήσεις της δεν κάλυψαν την Ένωση μας επί της ουσίας.


Ως Ένωση Λιμενικών δεσμευόμαστε προς τους συναδέλφους του Λ/Χ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και των υπαγόμενων τμημάτων για τη διαρκή στήριξή μας, και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ενημερώνοντας παράλληλα και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) και εφόσον χρειαστεί υπηρεσιακούς και θεσμικούς φορείς.

              

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

       ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                              ΡΟΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Νεότερη Παλαιότερη