Συνάντηση με ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τα ασφαλιστικά ζητήματα. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Συνάντηση με ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τα ασφαλιστικά ζητήματα.

 



    Πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την 17-10-22 συνάντηση του Πρόεδρου της Π.Ο.Λ. Κυράνη Κων/νου με τον Βουλευτή Βοιωτίας - Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργο Μουλκιώτη και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Παύλο Χρηστίδη .    

 

    Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συναντήθηκαν με το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στο Νομό Μαγνησίας στο οποίο ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ. είναι μέλος του προεδρείου .

 

    Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των μεταθέσεων ,το οργανόγραμμα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι των νησιωτικών υπηρεσιών όπως και τα πληρώματα των σκαφών, κυρίως λόγω μεταναστευτικού. 

 

    Με τον Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργο Μουλκιώτη συζητήθηκαν τα σοβαρά ασφαλιστικά ζητήματα που μας απασχολούν όπως και αυτά των ταμείων μας:

 

·       Κατάργηση και στα Σ.Α. της ειδικής εισφοράς (1%) ν. 3986/2011 στο προωθούμενο σ/ν του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

·       Η πρότασή μας για ένταξη στο σχέδιο νόμου του  Υπουργείου  Εργασίας & Κοινωνικών   Υποθέσεων  «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» ευεργετικών διατάξεων που θα έχουν αντίκρισμα σε όλα τα στελέχη όπως η μείωση του ποσοστού αναγνώρισης των ετών σπουδών ,στρατού, και της τριετίας 90-95 από το 20% στο ποσοστό που ίσχυε πριν το νόμο Κατρούγκαλου ν.4387/2016 σε 6,67%.

·       Η επιχειρούμενη από την Κυβέρνηση δραματική συρρίκνωση των εσόδων των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών Αρωγής των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, που προέρχονται από τις εξοπλιστικές δαπάνες της Χώρας και αποτελούν έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των  Ενόπλων Δυνάμεων (ιδίως του Μ.Τ.Ν.), που αποδίδονται με τη μορφή ανταποδοτικών  κρατήσεων ύψους 4% (για τα Μ.Τ.) και 2% (για τους Ε.ΛΟ.Α.) επιβαλλόμενων από το Κράτος επί των πάσης φύσεως εξοπλιστικών συμβάσεων προμηθειών- δαπανών. 

 

    Η Π.Ο.Λ. θα συνεχίσει τις συναντήσεις της με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να αναδειχτούν αλλά να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας όπου και αν αυτοί υπηρετούν .  



.com/img/a/

Γίνε τώρα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ)  και διεκδίκησε το μέλλον σου(Πάτα ΕΔΩ)


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

8%2B%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582%2Btrasparent