Επίσκεψη Ένωσης Λιμενικών Κρήτης στο υποστελεχωμένο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας

 



Tην 01 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη Σωματείου μας, Ένωσης Λιμενικών Κρήτης, στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας όπου συναντηθήκαμε με τον Λιμενάρχη Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ Ιωάννη και στην συνέχεια με τον Υπολιμενάρχη Υποπλοίαρχο Λ.Σ. ΠΑΤΕΡΑΚΗ Γεώργιο καθώς και με παρευρισκόμενους συναδέλφους.


Δυστυχώς και σε αυτήν την Λιμενική Αρχή της Κρήτης υπάρχει μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης αφού υπηρετούν μόλις 19 στελέχη από τα 36 που είναι η οργανική σύνθεση.


Από το υπάρχον προσωπικό διατίθενται 9 στελέχη για την στελέχωση των δύο πλωτών που έχουν διατεθεί στην Υπηρεσία, με αποτέλεσμα οι 10 εναπομείναντες συνάδελφοι να προσπαθούν να καλύψουν όλες τις υπόλοιπες ανάγκες του Λιμεναρχείου! Σημειώνεται δε ότι τα πλωτά αυτά ανά διαστήματα απουσιάζουν για να καλύψουν Υπηρεσιακές ανάγκες σε άλλες περιοχές τις Ελλάδας δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο της Λιμενικής Αρχής.


Το πρώτο πρόβλημα που συζητήθηκε με τους συναδέλφους ήταν η υποστελέχωση του Λιμεναρχείου και τα προβλήματα που έχει επιφέρει. Εκφράστηκε ο  προβληματισμός τους για το τι μέλλει γενέσθαι αλλά κυρίως μας μεταφέρθηκε έντονα η  απελπισία τους  αφού αυτή η κατάσταση επικρατεί τα τελευταία έτη, χωρίς τη προοπτική βελτίωσης αφού αντιθέτως διογκώνεται ειδικά μετά την έκδοση διαταγών μετάθεσης σε 3 στελέχη προς Λιμενικές Αρχές οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στελέχωσης και χωρίς να έχουν εκδοθεί αντίστοιχες διαταγές μεταθέσεις προς το Λ/Χ Ιεράπετρας.


Άξιο αναφοράς ότι τα στελέχη κατά την συζήτηση μας εξήραν τις προσπάθειες του Λιμενάρχη και του Υπολιμενάρχη για την διασφάλιση του κατά το δυνατόν καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος.


Το Λιμεναρχείο κρατιέται πραγματικά όρθιο μόνο από το φιλότιμο του προσωπικού που  υπερβάλουν εαυτόν και ασχολούνται κυριολεκτικά με όλα τα θέματα που προκύπτουν, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και επισκέπτες της πόλης τους.


Δυστυχώς όμως η υπηρεσία λειτουργεί με στελέχωση αντίστοιχη  Λιμενικού Σταθμού ,έχοντας όμως την έδρα του στην πόλη της Ιεράπετρας και με περιοχή αρμοδιότητας το 1/4 της νότιας Κρήτης καθώς και την νήσο Χρυσή.


Το παράλογο είναι ότι  ενώ υπάρχουν στελέχη τα οποία επιθυμούν την μετάθεση τους στο Λ/Χ Ιεράπετρας αυτό εξακολουθεί να είναι υπερ υποστελεχωμένο, εξαιτίας του π.δ.11/21 (μεταθέσεων)  που έχει εγκλωβίσει την διοίκηση η οποία δεν μπορεί να μεταθέσει ούτε τα στελέχη που επιθυμούν την μετάθεση τους σε αυτήν την Υπηρεσία.


Είναι εύκολα αντιληπτό συγκρίνοντας  την κατανομή της οργανικής σύνθεσης και της υπάρχουσας πραγματικής δύναμης την ανάγκη που έχει το Λιμεναρχείο για την άμεση ενίσχυση του με τουλάχιστον 3 κατώτερους Αξιωματικούς και με  τουλάχιστον 4 Λιμενοφύλακες - Υπαξιωματικούς.


Καλούμε τον κ. Υπουργό και τον κ. Αρχηγό, μιας και το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας εδρεύει στον νομό Λασιθίου και που σίγουρα γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του τόπου τους, όπως ενισχύσουν άμεσα αυτό πριν καταρρεύσουν τα στελέχη που με περίσσιο φιλότιμο προσπαθούν να το κρατήσουν λειτουργικό και αξιόμαχο.


 

Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

8%2B%25CE%25B5%25CE%25BD%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2582%2Btrasparent



Νεότερη Παλαιότερη