Συνάντηση με Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Συνάντηση με Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας.

 


H Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) και την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κεντρικής Ελλάδος για την καταγραφή προβλημάτων και την παρουσίαση της κατάστασης στη Μαγνησία. 


Την ΝΕ την αντιπροσώπευσαν ο Γραμματέας Πολίτης Νικόλαος, η Αναπληρώτρια Γραμματέας Βακουφτσή Κερασίνα (Σούλα), ο Υπεύθυνος ΜΜΕ & Επικοινωνίας Λουφόπουλος Δημήτριος και τα μέλη Σκοπελίτης Νικόλαος και Μέρκατας Γεώργιος. Από την πλευρά των Λιμενικών παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ) και Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος Κυράνης Κωνσταντίνος, το μέλος της Π.Ο.Λ. και Ά Αντιπρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Μαγνησίας Σιδέρης Γαβρίλος. Επίσης από την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος συμμετείχαν ο Γραμματέας Μαχαίρας Νικόλαος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Σουλίνας Χαράλαμπος και το μέλος Κοπτσιαλής Κωνσταντίνος.

Συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο. 

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Κυράνης Κώστας τόνισε την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων που σε συνδυασμό με την ανισοκατανομή έχουν δημιουργήσει τεράστια ζητήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών καθώς και στα ίδια τα στελέχη. 

Η μείωση των οργανικών θέσεων από το 2014 και έπειτα προκάλεσε την αποψίλωση των υπηρεσιών του Ν.Μαγνησίας και την αποδυνάμωση των Β.Σποράδων σε στελεχιακό δυναμικό. 

Η υποτιθέμενη αύξηση των οργανικών θέσεων το 2020 στην ουσία προκάλεσε μεγαλύτερα προβλήματα αφού ο κύριος όγκος αυτών διατέθηκαν στις υπηρεσίες του Αιγαίου πλην των Β.Σποράδων. 

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος διεκδικεί μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών την ανακατανομή των οργανικών θέσεων ,την αύξησή τους στο Κ.Λ.Βόλου και στα Λ/Τ υπαγωγής, την αναβάθμιση της υπηρεσίας του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου σε Λ/Τ από εποχικό φυλάκιο, την ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών των Β.Σποράδων αφού επί 3 έτη δεν έχουν γίνει τακτικές μεταθέσεις .