Εισφορές μελών Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Κεντρικής Ελλάδος

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ενημερώνει τα μέλη της πως από τη τρέχουσα μισθοδοσία (Ιουνίου 2022) θα αποκατασταθεί το ζήτημα με τις εισφορές των μελών μας οι οποίες είχαν σταματήσει να παρακρατούνται από τη μισθοδοσία του μήνα  Μαρτίου 2021.

Η διακοπή της παρακράτησης της μηνιαίας εισφοράς των 4 ευρώ έγινε σε εκτέλεση της αρ.πρωτ.2822.30-2/11321/2021/12-2-2021 διαταγής ΥΝΑΝΠ/ΓΔΟΥ-ΔΟΔ/Τμήμα Μισθοδοσίας και Ασφάλισης Προσωπικού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, εν αναμονή της εκδίκασης της τριτανακοπής της ΠΟΕΠΛΣ κατά της ΠΟΛ .

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανωτέρω σχετική διαταγή ΥΝΑΝΠ/ΓΔΟΥ-ΔΟΔ η οποία κοινοποιήθηκε στη ΠΟΕΠΛΣ και στη ΠΟΛ ,κατόπιν έκδοσης της δικαστικής απόφασης της τριτανακοπής η αρμόδια υπηρεσία θα προχωρήσει εκ νέου στη παρακράτηση και απόδοση των εισφορών της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος στην Ομοσπονδία που βάσει της απόφασης του Δικαστηρίου θα καθίσταται δικαιούχος.

Σύμφωνα με την από 05-05-22 αρίθμ. 88/2022 απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Βόλου η τριτανακοπή που κατέθεσε η ΠΟΕΠΛΣ κατά της ΠΟΛ απορρίφτηκε και ως εκ τούτου επικυρώθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η νομική υπόσταση της Π.Ο.Λ. και η συμμετοχή της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος σε αυτή .

Μετά τη κοινοποίηση της απόφασης σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες η ΥΝΑΝΠ/ΓΔΟΥ-ΔΟΔ Τμήμα Μισθοδοσίας και Ασφάλισης Προσωπικού ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, προχώρησε στην παρακράτηση των εισφορών των μελών της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος και την απόδοσή τους στη Π.Ο.Λ. σύμφωνα με τη λίστα μελών όπως αυτή υφίστατο μέχρι τον Μάρτιο του 2021 αλλά και με τα νέα μέλη που εγγράφηκαν στην Ένωσή μας μέχρι και σήμερα ,η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προσήλθαν στη κάλπη και ψήφησαν για το νέο ΔΣ και Αντιπροσώπους στη Π.Ο.Λ. τον Δεκέμβριο του 2021.

Από το ποσό των 4 ευρώ μηνιαίως το 50% καταλήγει στο ταμείο της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας  πως από τον Οκτώβριο του 2020 όταν και ανακοινώθηκε η ίδρυση της Π.Ο.Λ.  μέχρι και σήμερα, η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τις εισφορές των μελών της καθώς η ΠΟΕΠΛΣ χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κάποια αιτιολογία , σταμάτησε εντελώς αυθαίρετα να καταβάλει τις εισφορές στην Ένωσή μας ακόμη και το ποσοστό 37,5% που λαμβάνουν μηνιαίως όλες οι πρωτοβάθμιες ενώσεις της .

Παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές απευθυνθήκαμε στη ΠΟΕΠΛΣ τονίζοντας την διαγραφή μας από αυτή ,την εγγραφή μας στη ΠΟΛ και την υποχρέωση της για τη καταβολή των εισφορών των μελών μας, ουδέποτε λάβαμε κάποια απάντηση.

Για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε στην αρμόδια Υπηρεσία ΥΝΑΝΠ/ΓΔΟΥ-ΔΟΔ η οποία και σταμάτησε τις κρατήσεις των μελών μας  από το Μάρτιο του 2021 μέχρι και την έκδοση απόφασης της τριτανακοπής από το Πρωτοδικείο Βόλου.

Αναμενόμενη μεν η απόφαση αλλά μας στραγγάλισε δε ,οικονομικά καθώς επί 1,5 έτος δεν έχουμε κανένα πόρο ενώ για τη κάλυψη των βασικών αναγκών λειτουργίας της Ένωσής μας ως μέλη του ΔΣ χρειάστηκε ουκ ολίγες φορές να βάλουμε χρήματα από την τσέπη μας.

Παρόλα αυτά και προς απόδειξη του μότο της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ΄΄όταν θέλεις μπορείς¨ καταφέραμε να εξασφαλίσουμε σημαντικές δωρεές για τους συναδέλφους που ανέρχονται συνολικά στο ποσό 6.580 ευρώ και διατέθηκαν ως εξής :

·         Στολές για όλα τα πληρώματα των σκαφών.

·         Αντιανεμικά τζάκετ για τους συναδέλφους που υπηρετούν στις Β.Σποράδες

·         Στολή επιχειρησιακή εκστρατείας (μπλε) για  τα στελέχη της ΟΜΑΕ Κ.Λ.Βόλου

·         Σκούφους ισχυρού ψύχους για τους συναδέλφους του Κ.Λ.Βόλου και των Λ/Τ.

·         Δωροεπιταγές από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη και Μασούτης συνολικού ποσού 90 ευρώ για κάθε συνάδελφο που υπηρετεί στις Β.Σποράδες.

Καθίσταται σαφές πως  ακόμη και με μηδενικές εισφορές εμείς καταφέραμε να προσφέρουμε στο συνάδελφο παροχές που καμία ένωση στην ιστορία του συνδικαλισμού του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ δεν έχει προσφέρει .

‘’ απαράδεκτη και παράνομη ’’.

Θα προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε τον άστοχο αυτό χαρακτηρισμό καθώς η πιθανή συνδικαλιστική απειρία των συντακτών της ανακοίνωσης ευθύνεται για αυτή την ιδιαίτερα άκομψη τοποθέτηση, αφού εκθέτει συναδέλφους της αρμόδιας υπηρεσίας .

Προς ενημέρωσή τους καλό θα ήταν να γνωρίζουν πως η διαδικασία καταβολής των εισφορών βάσει του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 είναι η κάτωθι : τα εγγεγραμμένα μέλη (στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ) καταβάλουν τις εισφορές τους στη πρωτοβάθμια οργάνωση (στη προκειμένη ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ) και η ένωση στην Ομοσπονδία στην οποία ανήκει ,δηλαδή στη Π.Ο.Λ. Κατά συνέπεια τα στελέχη εγγράφονται στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις και οι Ενώσεις στις Ομοσπονδίες .

Συνεπάγεται λοιπόν πως οι εισφορές των μελών είναι χρήματα των πρωτοβάθμιων Ενώσεων και όχι των Ομοσπονδιών.

Ολοκληρώνοντας θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τα εκατοντάδες μέλη μας που συμμετέχοντας τόσο στις εκλογές μας τον Δεκέμβριο του 2021 όσο και στις δράσεις της Ένωσής μας ,έχουν καταφέρει να αναδείξουν την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ως πρωταγωνίστρια των εξελίξεων από τη στιγμή μάλιστα που έχουμε εκλέξει 4 μέλη μας στο 19μελές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών Π.Ο.Λ.

Σε περίπτωση που κάποιο μέλος μας διαπιστώσει πως δεν παρακρατούνται οι εισφορές υπέρ της Ένωσής μας καλό θα είναι να ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ προς αποκατάσταση του προβλήματος .

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ