Ερώτηση για τις μεταθέσεις 500 Λιμενικών κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ερώτηση για τις μεταθέσεις 500 Λιμενικών κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.

 


(...)

Το ΚΚΕ έχει φέρει επανειλημμένα το πρόβλημα των μεταθέσεων στη Βουλή με τη μορφή Ερωτήσεων. Μάλιστα με Επίκαιρη Ερώτησή του, στις 4 Μαρτίου 2022 προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού ανέλυσε τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που προκαλεί το Προεδρικό Διάταγμα του 2021 στις μεταθέσεις των λιμενικών, ζητούσε από τον Υπουργό την πρόσκληση όλων των συνδικαλιστικών φορέων των λιμενικών, ώστε μέσα από ουσιαστικό διάλογο να προκύψει ένα πιο αξιοκρατικό σύστημα μεταθέσεων. Με αφορμή τη συζήτηση του πρόσφατου νόμου (4926/20-04-22) του Υπουργείου Ναυτιλίας, το ΚΚΕ επανήλθε τονίζοντας ότι με τις νέες διατάξεις του σχετικά με τις πιστώσεις ο εκάστοτε Υπουργός έχει τη δυνατότητα με απόφασή του να μεταθέτει όποτε θέλει, όποιον θέλει, όπου θέλει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

  1. – Να μην ξεκινήσει η διαδικασία μεταθέσεων των πεντακοσίων (500) Λιμενικών με το υπάρχον άδικο καθεστώς;
  2. – Να εξασφαλιστεί ότι δεν θα αδικηθούν όσοι λιμενικοί είναι για χρόνια εγκλωβισμένοι μακριά από το σπίτι τους;
  3. – Να καλέσει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των λιμενικών ώστε μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο να προκύψει ένα λειτουργικό και πιο αξιοκρατικό καθεστώς μεταθέσεων; »
Ολόκληρο το ερώτημα (εδώ)