Χορήγηση μπουφάν και στολών σκαφών για όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στις Β.Σποράδες

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος ως θεσμικός εκπρόσωπος των Λιμενικών που υπηρετούν στις Β.Σποράδες αναζητά την εξεύρεση λύσεων για τους συναδέλφους που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές Σκιάθου , Σκοπέλου και Αλοννήσου καθώς οι συνθήκες και το κόστος διαβίωσης στα νησιά καθιστούν τους μισθούς ανεπαρκείς προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες για την προμήθεια ιματισμού .

Για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε σε φορείς και επαγγελματίες περικειμένου να συνδράμουν στην προμήθεια ειδών ιματισμού που θα διατεθούν σε όλους τους συναδέλφους των που υπηρετούν στις Β.Σποράδες.  Τονίσαμε ότι οι συνάδελφοι καλύπτουν τα έξοδα για την ένδυσή τους από τη τσέπη τους και ως εκ τούτου επιβαρύνουν τον οικογενειακό τους  προϋπολογισμό με ένα σοβαρό κόστος .

Ύστερα από σειρά επαφών και συναντήσεων ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας :

·         Η Υφυπουργός Παιδείας κα.Μακρή Ζέττα η οποία εξασφάλισε χορηγία από τον επιχειρηματία κ.Μεντεκίδη Δημήτριο πρόεδρο της εταιρίας ΔΙΟΣ ΄΄Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΄΄καλύπτοντας ανάγκες προμήθειας στολών των υπηρετούντων στα πλωτά .

·         Η  Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων  κα.Κολυνδρίνη Δωροθέα που εξασφάλισε χορηγία για μπουφάν που θα διατεθούν στους συναδέλφους που υπηρετούν στις Β. Σποράδες .

·         Η εταιρία μεταλλικών κατασκευών ΜΕΚΑΤ .Ο.Ε  που εξασφάλισε χορηγία για μπουφάν που θα διατεθούν στους συναδέλφους που υπηρετούν στις Β. Σποράδες .

Ως εκ τούτου εξασφαλίσαμε για όλους τους υπηρετούντες σε Σκιάθο ,Σκόπελο ,Αλόννησο ιματισμό για τη χειμερινή περίοδο που θα διατεθεί ατομικά ως εξής:

1.      Για το πλήρωμα του ΠΛΣ 169 Λ/Τ Σκοπέλου στολή αδιάβροχη (σετ μπουφάν-παντελόνι)

2.      Για το πλήρωμα του πλωτού ασθενοφόρου ΠΛΣ 1067 Λ/Τ Σκοπέλου στολή αδιάβροχη (σετ μπουφάν-παντελόνι) και μεγάλος αριθμός στολών προστασίας  από τον covid-19

3.      Για το πλήρωμα του ΠΛΣ 208 Λ/Χ Σκιάθου στολή αδιάβροχη (σετ μπουφάν-παντελόνι)

4.      Για το πλήρωμα του ΠΛΣ  1004 Λ/Σ Αλοννήσου στολή αδιάβροχη (σετ μπουφάν-παντελόνι)

5.      Για όλα τα υπόλοιπα στελέχη που υπηρετούν σε Σκιάθο ,Σκόπελο και Αλόννησο θα χορηγηθεί μπουφάν αδιάβροχο.

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους συναδέλφους ,χωρίς διαχωρισμούς και επιλεκτική αντιμετώπιση ,αποδεικνύοντας εμπράκτως την αναγνώριση της προσφοράς των υπηρετούντων στα νησιά των Β.Σποράδων .

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός  Γραμματέας