Ένωση Λ.Σ. Κεντρικής Υπηρεσίας : Τα προβλήματα της Υπηρεσίας Μουσικής του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. στην Βουλή των Ελλήνων - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Σε ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησαν βουλευτές του ΚΚΕ. Αφορά στα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Υπηρεσία Μουσικής Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής:

“Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) και της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΚΥ), αναδεικνύονται μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ένωσης που υπηρετούν στην Υπηρεσία Μουσικής του Λιμενικού Σώματος.

Ορισμένα από αυτά είναι:

Οι προσλήψεις μουσικών στο Λιμενικό Σώμα να πραγματοποιούνται κατ εξαίρεση μέσω ειδικών προκηρύξεων, διότι το υπόλοιπο προσωπικό του Λιμενικού εισάγεται πλέον στις σχολές μόνο μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων. Επισημαίνουν ότι η δύναμη της Υπηρεσίας έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Το μεγαλύτερο ποσοστό όσων στελεχώνουν την Υπηρεσία Μουσικής του Λιμενικού έχει μέσο όρο πάνω από 20 χρόνια ενεργής υπηρεσίας. Ορατός είναι ο κίνδυνος ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν πλέον μουσικοί με τα ανάλογα προσόντα για να στελεχώσουν την Υπηρεσία Μουσικής του Λιμενικού Σώματος.

Παράγοντας επίσης που συντελεί στη μείωση του προσωπικού της Υπηρεσίας της Μουσικής, είναι ότι τα στελέχη της Υπηρεσίας δεν απαλλάσσονται από μέτρα τάξης, ούτε από μεταθέσεις και αποσπάσεις και αυτό έχει ως συνέπεια αρκετά στελέχη να επιδιώκουν τον αποχαρακτηρισμό ως μουσικός, με συνέπεια τη δραματική μείωση του αριθμού των στελεχών που υπηρετούν στη Μουσική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη η μάχιμη 5ετία να καλύπτει και τα στελέχη που υπηρετούν στην Υπηρεσία Μουσικής, παρά το γεγονός ότι καλύπτει άλλες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα την επισκευαστική βάση.

Για τα στελέχη της Υπηρεσίας Μουσικής που για λόγους υγείας ή ηλικίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις επίπονες απαιτήσεις της μπάντας και λόγω του νέου ασφαλιστικού συστήματος έχουν υποχρέωση παραμονής στην υπηρεσία για 40 έτη ή μέχρι το 60ο έτος ηλικίας, να υπάρξει μέριμνα παραμονής στην υπηρεσία ως διοικητικοί υπάλληλοι.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Μουσικής του Λιμενικού Σώματος:

Ώστε οι προσλήψεις στην Υπηρεσία Μουσικής του Λιμενικού Σώματος να πραγματοποιούνται κατόπιν ειδικών προκηρύξεων, που θα διασφαλίζουν κατά το δυνατόν αξιοκρατικά κριτήρια πρόσληψης;

Να καλύπτει η μάχιμη πενταετία και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στην Υπηρεσία Μουσικής;

Να υπάρξει μέριμνα για τα στελέχη, που λόγω ηλικίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της μπάντας του Λιμενικού, να έχουν τη δυνατότητα παραμονής τους στην υπηρεσία ως διοικητικοί υπάλληλοι; “

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νικόλαος