ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου : Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κα. Μελίτα ΑΝΔΡΙΩΤΗ .


 Στο πλαίσιο επαφών μας με φορείς και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Νομού μας, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, μέλη του προσωρινού Δ.Σ. της Ενωσής μας συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας κα. Μελίτα ΑΝΔΡΙΩΤΗ .

Κατά την συνάντηση, από μέρους μας τέθηκαν στην Αντιπεριφερειάρχη θέματα που απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων και συγκεκριμένα:

- Η μη λήψη από το Προσωπικό που Υπηρετεί στις Υπηρεσίες του Λ.Σ. του Νομού μας, του επιδόματος παραμεθορίου, το οποίο το λαμβάνουν μόνο οι Υπηρετούντες στους Λιμενικούς Σταθμούς Οθωνών και Σαγιάδας. Επ’ αυτού τονίστηκε ότι και από την προηγούμενη αλλά και από την παρούσα Κυβέρνηση, δια στόματος των Υπουργών Ναυτιλίας, έχουμε λάβει σχετικές δεσμεύεις ότι η καταβολή του εν λόγω επιδόματος θα επεκταθεί σε όλους τους υπηρετούντες στους Νομούς Κέρκυρας και Θεσπρωτίας.

- Η ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό, του συνόλου των Υπηρεσιών Λ.Σ. του Νομού.

- Η εντελώς άδική και παράλογη διαδικασία των φετινών τακτικών μεταθέσεων, κατά την οποία για πρώτη φορά τόσοι πολλοί συνάδελφοι των Υπηρεσιών του Νομού μας μπήκαν στην Β΄ φάση των τακτικών μεταθέσεων, με αποτέλεσμα συνάδελφοι, μετά από 7-8 χρόνια Υπηρεσίας σε Οθωνούς –Κέρκυρα- Παξούς να πηγαίνουν να στελεχώσουν Υπηρεσίες της Σάμου της Καρπάθου και της Κιμώλου. 

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε πολύ καλό κλίμα και από την Αντιπεριφερειάρχη λάβαμε την υπόσχεση ότι, τόσο η ίδια όσο και η Περιφερειάρχης κα. ΚΡΑΤΣΑ, στην οποία θα μεταφέρει όσα συζητήθηκαν, θα σταθούν αρωγοί σε κάθε δίκαιο αίτημά μας, όπως και σε κάθε άλλη προσπάθεια και πρωτοβουλία μας που θα έχει στόχο την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων.

Επίσης από μέρους της η Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε και δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο η Περιφέρεια να εντάξει σε κάποιο οικονομικό της πρόγραμμά, την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου που στεγάζει τις Υπηρεσίες του Κ.Λ. Κέρκυρας.     

        Ο Πρόεδρος                                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                              

MΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ Ευθύμιος                                                                              ΚΟΝΤΖΙΑΛΗΣ Σπύρος

Νεότερη Παλαιότερη