Π.Ο.Λ.: Αντικατάσταση των απαρχαιωμένων υπηρεσιακών ταυτοτήτων στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 



ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση των απαρχαιωμένων υπηρεσιακών ταυτοτήτων στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

                    

Πάγιο αίτημα των συναδέλφων και των συνδικαλιστικών φορέων αποτελεί η έκδοση νέων ταυτοτήτων καθώς ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ είναι το ότι το έντυπο της υπηρεσιακής ταυτότητας δεν αναγνωρίζεται σε καμία χώρα ως επίσημο ούτε φυσικά ως ταξιδιωτικό έγγραφο.


Έτσι λοιπόν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ είναι ίσως οι μόνοι Έλληνες που για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό υποχρεούνται να εκδώσουν διαβατήριο καθώς η υπηρεσιακή τους ταυτότητα δεν αναγνωρίζεται.


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συναδέλφων που για να μετακινηθούν αεροπορικώς εντός Ελλάδος με πτήσεις που προέρχονται από το εξωτερικό η "παραδοσιακή" υπηρεσιακή ταυτότητα δεν γίνεται δεκτή.


Για το λόγο αυτό και μετά από επί σειρά ετών πιέσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων, στο αρ.67 του νόμου 4504/17 θεσπίστηκε η έκδοση σύγχρονου εντύπου ταυτοτήτων των Λιμενικών ώστε αυτές να αποτελούν εφεξής και ταξιδιωτικό έγγραφο.


Σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο και ύστερα από σχετική απόφαση του ΥΝΑΝΠ , εντός διμήνου και με έναρξη την 1-1-2018 θα ξεκινούσε η έκδοση του νέου εντύπου .


Θα πρέπει να αναφερθεί ότι προκειμένου να μειωθεί το κόστος της εκτύπωσης της ταυτότητας αρχικά, είχε συμφωνηθεί προφορικά με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ η παραχώρηση της ανάλογης μήτρας που ήδη εκτυπώνονται οι ταυτότητες των συναδέλφων Αστυνομικών.


Δυστυχώς όμως ουδέποτε αυτή η συμφωνία έγινε πράξη και έκτοτε το καθεστώς των υπηρεσιακών ταυτοτήτων παραμένει ως είχε .

 

Σε μια Ελλάδα που οι εξελίξεις τρέχουν ,τη στιγμή μάλιστα που από το ΥΠτΠ ετοιμάζεται διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προαναγγέλλει τον ενιαίο αριθμό που θα αντικαταστήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, αν μη τι άλλο είναι οπισθοδρομικό το να μιλάμε για έκδοση ταυτότητας στελεχών Σ.Α. ,σε ένα πλαστικοποιημένο χαρτί, που ως βάση εφαρμογής του έχει ένα σήμα του ΥΕΝ από το 2006!


Ευελπιστούμε πως κάποια στιγμή στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ο εκσυγχρονισμός σε ανάλογα ζητήματα να  ακολουθήσει πιο γρήγορους  ρυθμούς ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και να είναι αντάξιος της προσφοράς και του έργου που επιτελούμε .

Για την Π.Ο.Λ.

                       

                                         Ο Πρόεδρος                             Η Γ.Γραμματέας

                                       Κυράνης Κων/νος                        Μπέη Χαριτίνη


Νεότερη Παλαιότερη