Συνάντηση Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου με βουλευτή ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη- BINTEO - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Συνάντηση Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου με βουλευτή ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη- BINTEO

 


Καλό το Αιγαίο αλλά υπάρχει και το Ιόνιο

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ως τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, ο Βουλευτής Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου, συνάντηση εργασίας με την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου.

Ο Βουλευτής, ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και για τα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν κυρίως στη θέσπιση του επιδόματος παραμεθορίου για την Κέρκυρα και την Θεσπρωτία, ένα δίκαιο αίτημα που έχει υποστηρίξει ο Βουλευτής σε υπομνήματα και εισηγήσεις του προς το αρμόδιο Υπουργείο. Συζητήθηκαν επίσης οι ανάγκες της υπηρεσίας σε προσωπικό και μέσα. Μεγάλο πρόβλημα είναι οι τακτικές αποσπάσεις προσωπικού στην περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, αποσπάσεις που πλήττουν κυρίως το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του σώματος αλλά και συνολικά τη δύναμη  του Λιμενικού Σώματος της περιοχής μας.

Σημαντική παράμετρο αποτελεί και ο Λιμενικός Σταθμός Λευκίμμης, που απαιτεί ενισχυμένη σύνθεση, καθώς η ανάπτυξη της γραμμής Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας το επιβάλλει, αλλά και η ενισχυμένη σύνθεση του Λιμενικού Σταθμού Παξών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης η δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στην Βόρεια Κέρκυρα, σε σημείο και χώρο που θα υποδείξει ο δήμος της Βόρειας Κέρκυρας, καθώς έτσι θα βελτιστοποιηθεί κατά πολύ τη λειτουργία της υπηρεσίας. Τέλος, τόσο οι εκπρόσωποι της Ένωσης όσο και ο Βουλευτής, συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η επιστροφή στην φυσική έδρα της Κέρκυρας από την Ηγουμενίτσα της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος με περιοχή δικαιοδοσίας τους Νομούς Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και Κέρκυρας.

«Η Κέρκυρα, οι Παξοί και τα διαπόντια νησιά αποτελούν μια περιοχή με μεγάλες ιδιαιτερότητες στο κομμάτι του λιμενικού ελέγχου και της εποπτείας των θαλασσών μας», δήλωσε ο Βουλευτής και συνέχισε: «Τα διαπόντια νησιά με τη γεωστρατηγική τους σημασία, οι Παξοί αλλά και η ιδιομορφία και η ακτογραμμή της Κέρκυρας, επιβάλλουν την ενεργή και ουσιαστική λιμενική παρουσία, καθώς η περιοχή μας παρουσιάζει πλήθος δραστηριοτήτων που εποπτεύει το Λιμενικό Σώμα. Μπορεί πλέον το βάρος της πολιτείας, και δικαίως, να δίνεται στο νοτιανατολικό Αιγαίο, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, ότι και το Ιόνιο αποτελεί ένα κομβικό σταυροδρόμι, όπου τόσο στο παρελθόν, όσο και στο παρόν και στο μέλλον θα κληθούμε να διαχειριστούμε καταστάσεις που απαιτούν οργάνωση και ετοιμότητα, ώστε να νιώσουν οι κάτοικοι της περιοχής μας το αίσθημα ασφάλειας που απαιτούν οι καιροί. Στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων του Λιμενικού Σώματος και στα δίκαια αιτήματά τους. Έχουν αποδείξει έμπρακτα πως λειτουργούν και μάχονται, επιδεικνύοντας φιλότιμο, ηρωισμό και αυταπάρνηση ακόμα και σε καιρό «ειρήνης», πληρώνοντας βαρύ φόρο τιμής στην πατρίδα, κάτω από τη σκιά της γαλανόλευκης στα κύματα της Μεσογείου και του Ιονίου. Ο Μαρίνος Ζαμπάτης, αποτελεί τρανή απόδειξη όλων εκείνων που χρωστάμε σε τούτους τους σύγχρονους μαχητές για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των θαλάσσιων συνόρων μας».



Site : www.omospondia.gr