Συνάντηση Λιμενικών Κεντρικής Ελλάδος με τον Δήμαρχο Αλμυρού


 Πραγματοποιήθηκε την 30-10-2020 συνάντηση της ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με τον Δήμαρχο Αλμυρού κ.Χατζηκυριάκο Ευάγγελο με βασικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου.


Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Λιμενικού Τμήματος Αμαλιάπολης και την εν γένει συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού.


Τόσο η μείωση των οργανικών θέσεων όσο και ο Λιμενικός Καλλικράτης απογύμνωσαν τα Λιμεναρχεία της περιοχής ενώ κάποια άλλα καταργήθηκαν με αποτέλεσμα το Λιμενικό Σώμα να χάσει τη δυναμική που είχε μέχρι τότε ,ενώ σε δεινή θέση βρέθηκαν και οι εναπομείναντες Λιμενικοί που υποχρεώθηκαν να καλύψουν τα κενά.


Ένα από τα θύματα του Καλλικράτη είναι και το Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης που ενώ αρχικά λειτουργούσε με ικανοποιητικό αριθμό στελεχών ,από το 2014 και μετά λειτουργεί με σύνθεση 10 ατόμων τα οποία και δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες .


Τόσο η δραστηριότητα βιομηχανικών επιχειρήσεων  όπως  SOVEL Α.Ε , ΑΓΕΤ (Τσιγγέλι Αλμυρού) , ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΟΙ Α.Ε. με 600 περίπου ετήσιους κατάπλους Φ/Γ πλοίων ,όσο και η μεγάλη ακτογραμμή 90 χιλιομέτρων ,αλλά και η προοπτική ανάπτυξης εγχειρημάτων όπως τριών υποβρύχιων  μουσείων  της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιβάλουν τη συνεργασία του με τον τοπικό Δήμο προκειμένου να προβληθεί από κοινού η αναγκαιότητα εξέλιξης  της υπηρεσίας αυξάνοντας την οργανική της σύνθεση και αναβαθμίζοντας το ρόλο της Λιμενικής Αρχής.


Ο Δήμαρχος Αλμυρού κ.Χατζηκυριάκος Ευάγγελος δήλωσε αρωγός κάθε προσπάθειας αναβάθμισης της Λιμενικής Αμαλιάπολης αναλαμβάνοντας τη πρωτοβουλία να προωθήσει από το θεσμικό του ρόλο το σχετικό αίτημα και στο ΥΝΑΝΠ .


Ως ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το Δήμο Αλμυρού προκειμένου όταν γίνει η ανακατανομή των 1500 νέων οργανικών θέσεων στο ΛΣ-ΕΛΑ.ΚΤ η Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης να αποκτήσει τη μορφή και τη σύνθεση που της αρμόζει.


Site : www.omospondia.gr 

Νεότερη Παλαιότερη