Επίσκεψη ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος στην Αλόννησο - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Επίσκεψη ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος στην Αλόννησο

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος πραγματοποίησε τη δεύτερή της επίσκεψη του τελευταίους μήνες στο νησί της Αλοννήσου προκειμένου από τη μία να ενημερώσει τους συναδέλφους για τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα και από την άλλη να προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στο νησί .

Αρχικά τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους του νησιού καθώς επισκέφτηκαν το Δήμο Αλοννήσου προκειμένου να εξεταστούν οι προοπτικές παροχών στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν εκει.

Θα πρέπει  να τονιστεί ότι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Αλόννησο κυριολεκτικά υπερβάλλουν εαυτό καθώς αποτελεί ένα νησί με αυξημένη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες ,μεγάλη και δυσπρόσιτη ακτογραμμή και με χώρο θαλάσσιας αρμοδιότητας το θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου ως το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό θαλάσσιο πάρκο.

Στην αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες έρχεται να προστεθεί και η λειτουργία (σε πιλοτικό επίπεδο για φέτος)  του πρώτου Υποβρύχιου Μουσείου στην Ελλάδα το οποίο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για χιλιάδες επισκέπτες από όλο το κόσμο, το 2021.

Απόδειξη της σπουδαιότητας του ρόλου που διαδραματίζει το προσωπικό του ΛΣ Αλοννήσου στην αστυνόμευση ,στη προστασία των πολιτών ,του τουρισμού αλλά και στη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος ,αποτελεί η ενίσχυση της υπηρεσίας με σκάφος αυξημένων δυνατοτήτων, το ΠΛΣ 1004.

Από τα ανωτέρω γίνεται πλέον κατανοητό ότι μία νησιωτική υπηρεσία με τέτοια αρμοδιότητα σαν αυτή του ΛΣ Αλοννήσου η οποία πλέον θα κληθεί να διαθέσει σημαντικό μέρος του προσωπικού της στη στελέχωση του ΠΛΣ 1004 ,δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει με 7-8 άτομα προσωπικό που αναμένεται να μείνει στο νησί το προσεχές χρονικό διάστημα .

Δυστυχώς τα όσα είχαμε καταγράψει πριν 2 μήνες μας έβγαλαν μάντεις κακών ειδήσεων και ως αποτέλεσμα θα έχουμε ακόμη μία χρονιά με αρνητικό πρόσημο για τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Αλόννησο ,γεγονός που μόνο θλίψη και αγανάκτηση μπορούν να προκαλέσουν στους συναδέλφους .

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ