Επιστολή Π.Ο.Λ. σε ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη Ι. για το ΠΔ Μεταθέσεων - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Επιστολή Π.Ο.Λ. σε ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη Ι. για το ΠΔ Μεταθέσεων

Από: Πανελλήνια Ομοσπονδία  Λιμενικών (Π.Ο.Λ.)              Προς: Υ.ΝΑ.Ν.Π κ.Πλακιωτάκη Ιωάννη


 

Θέμα : Π.Δ. Μεταθέσεων στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Κύριε Υπουργέ

Η χρονική συγκυρία της ίδρυσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) συνέπεσε με την προώθηση του Π.Δ. Μεταθέσεων, κατ'εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του ν.4676/20 ,ενός νόμου που συν των άλλων έχει συμπεριλάβει και μια σειρά ευεργετικών ρυθμίσεων υπέρ των συναδέλφων οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια απλά παρέμεναν στα αζήτητα ως ανεκπλήρωτα αιτήματα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων.

Μέσω των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων μας, είχαμε εκφράσει τις απόψεις μας κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης του ν.4676/20  έχοντας ταυτόχρονα  την πεποίθηση ότι ο κοινός παρονομαστής στη  συνεργασία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας με τους εκπροσώπους των συναδέλφων επάνω στο κείμενο του ΠΔ Μεταθέσεων , θα κάλυπτε τα όσα κενά άφηνε ο ανωτέρω νόμος.

 Η από κοινού σύνταξη του σχετικού ΠΔ θα αποτελούσε το επιστέγασμα της άρτιας μέχρι και τώρα συνεργασίας σας με τους συνδικαλιστικούς φορείς και ένα επιπρόσθετο δείγμα της εκτίμησης που τρέφετε για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και για το έργο που επιτελούν.

Ενημερωθήκαμε ότι το ΠΔ Μεταθέσεων αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστική του υπογραφή ενώ το  κείμενο το οποίο και δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, έθεσε διλλήματα για αν αποτελούσε την οριστική του μορφή και αν συντάχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των εργαζομένων .

 Επιπρόσθετα οι δημόσιες τοποθετήσεις των συνδικαλιστών εκπροσώπων που αναφέρουν λάθη και παραλείψεις στο ΠΔ Μεταθέσεων προκαλούν έντονη ανησυχία στους συναδέλφους γεγονός που αν μη τι άλλο θα πρέπει να αξιολογήσουμε πολύ σοβαρά.

 Οι μεταθέσεις των στελεχών και το νομικό πλαίσιο που τις διέπει δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελούν πεδίο διαμάχης και κυρίως δεν θα πρέπει να αφήνει την αίσθηση στους συναδέλφους  ότι μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι άδικο με αρνητικές επιπτώσεις για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η Ομοσπονδία μας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θεωρεί ότι η από κοινού συνεργασία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει.

 Ως εκ τούτου πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να επανεξεταστούν από την Ηγεσία και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τα σημεία του Π.Δ που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και αδικίες στη διαδικασία των μεταθέσεων .

 Σε αυτή την προοπτική η συμμετοχή-συμβολή μας θα είναι πάντα σε θετική κατεύθυνση προκειμένου ως αποτέλεσμα να έχουμε ένα δίκαιο καθεστώς  μεταθέσεων αντάξιο της προσφοράς του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και των στελεχών του.

                                                       Για την Π.Ο.Λ.

 

1.Ένωση Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας- Μπέη Χαριτίνη

2.Ένωση Προσωπικού Λ.Σ Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδος- Πλαστουργός Χαράλαμπος

3.Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου-Μπατζομίτης Ευθύμιος

4.Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος- Κυράνης Κων/νος

5.Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Φθιώτιδος-Γιαταγάνας Γεώργιος

6.Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αν. Μακεδονίας και Θράκης-Τσίμπλας Σπυρίδωνας