Παρουσίαση από τον Στέφανο Καλαμίδα εικαστικής έκθεσης «Θαλασσινές πορείες και πλημμύρας έμπνευση» που έλαβε χώρα στον ίδιο χώρο με το συνέδριο της ΠΟΛ.

 



Μια καλλιτεχνική νότα στο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας έδωσε  η έκθεση «Θαλασσινές πορείες και πλημμύρας έμπνευση» του Βολιώτη δικηγόρου-καλλιτέχνη  Κώστα Σπύρου μάζεψε από τις ακρογιαλιές υλικά που εξέβρασε η θάλασσα και κατασκεύασε πλοιάρια.

Η δημιουργική φαντασία του καλλιτέχνη θέλει να δίνει ζωή στα άψυχα θαλασσόξυλα. Ετσι το μήνυμα είναι ότι ο άνθρωπος μέσα από φυσικές καταστροφές όπως η πλημμύρα, στον τόπο του, με την πρόνοια-φώτιση του Θεού αλλά και τη συνέργεια την δική του, δίνει συνέχεια και ελπίδα. Μετασχηματίζει τα άχρηστα για τους πολλούς σε έργα τέχνης, παίρνοντας και μοιράζοντας χαρά απ’ το εγχείρημα αυτό.

Πηγή έμπνευσης τα ξύλα της θάλασσας, αλλά και διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης για να δημιουργήσει κάτι καινούργιο και καλαίσθητο.

Αν πραγματικά και ουσιαστικά κοιτάξουμε γύρω μας, βρίσκουμε σε απλά υλικά της φύσης αντικείμενα τα οποία με την κατάλληλη επεξεργασία, μπορούμε να δημιουργήσουμε πραγματικά έργα τέχνης. Τέτοια αντικείμενα είναι και τα θαλασσόξυλα.




Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

10%20%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20trasparent



Νεότερη Παλαιότερη