Μήνυμα της Γραμματείας Γυναικών Π.Ο.Λ. για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1%20%CE%B3

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο και είναι, ίσως, η πιο σημαδιακή ημέρα για το γυναικείο φύλο. Μια γιορτή η οποία, ουσιαστικά, αφορά στους αγώνες της εργαζόμενης γυναίκας, της μητέρας, της συζύγου, της νοικοκυράς, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία.

Τη σημερινή ημέρα γιορτάζουμε τα επιτεύγματα των γυναικών σε όλους τους τομείς της ζωής, σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Αναγνωρίζουμε ωστόσο και τα τεράστια εμπόδια που αντιμετωπίζουν από την περιθωριοποίηση και τη βία έως την στέρηση της προσωπικής τους αυτονομίας και των δικαιωμάτων τους πάνω στο σώμα και τη ζωή τους. Σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες τα δύο χρόνια της πανδημίας covid-19 επιδείνωσαν τις συνθήκες ζωής των γυναικών στον κόσμο και αύξησαν την έμφυλη βία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών δεν είναι απλά μια γιορτή, είναι ένα κάλεσμα για δράση!

Δράση για να σταθούμε στο πλευρό των γυναικών που διεκδικούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους με μεγάλο προσωπικό κόστος.

Δράση για την ενίσχυση της προστασίας από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση.

Δράση για την επιτάχυνση της πλήρους συμμετοχής και ηγεσίας των γυναικών σε όλους τους τομείς.

Το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή στελεχώνεται από μεγάλο αριθμό γυναικών, οι οποίες αγωνίζονται καθημερινά και χωρίς καμία διάκριση από τους άνδρες συναδέλφους, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους από θέσεις ευθύνης που παλαιότερα ήταν καθαρά ανδροκρατούμενες. Γυναίκες Καπετάνισσες στα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, γυναίκες Φρούραρχοι, γυναίκες Λιμενάρχες και Προξενικοί Λιμενάρχες, είναι μερικά από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν την εξέλιξη των γυναικών στο στρατιωτικό σώμα και την εμπιστοσύνη που εισπράττουν από τη στρατιωτική Ηγεσία.

Χρόνια πολλά και δημιουργικά λοιπόν, χωρίς ανισότητες και αδικίες και καλή συνέχεια στους αγώνες μας!

10%20%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20trasparent