ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΔ ΕΛΛΑΔΟΣ: Ενημέρωση για υπολογισμό συντάξεων από 01-01-2025 και μετά

 
Αγαπητές/ αγαπητοί συνάδελφοι


Μετά από πολλές ερωτήσεις συναδέλφων μελών της Ένωσης μας και όχι μόνο που πλησιάζουν στην αποστρατεία  για το αν  θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων από 01-01-2025 και μετά, απευθυνθήκαμε στον εργατολόγο της Ένωσής μας κ. ΞΟΥΛΟ ΘΕΟΔΩΡΟ όπου και μας ενημέρωσε σχετικά ότι :


Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.4 α. του ν.4387/2016 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 24 του ν.4670/2020 ορίζεται ότι «Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών, για το διάστημα έως και το έτος 2024, διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.     


Η προσαύξηση των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από το 2025 και εφεξής θα διενεργείται με βάση τον δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ». 


Έτσι η πορεία του δείκτη μεταβολής μισθών το 2024 θα κρίνει την πορεία των συντάξεων από το 2025.          


Επί των ανωτέρω λοιπόν είναι πρόωρη οποιαδήποτε πρόβλεψη για την πορεία του πληθωρισμού και ενώ αναμένεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.


Αγαπητές/ αγαπητοί συνάδελφοι


Η  Ένωσή μας πιστή στις καταστατικές της δεσμεύσεις, προσπαθεί συνεχώς για βελτίωση των συνθηκών εργασίας των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, άλλα και να ενημερώνει αξιόπιστα αναδεικνύοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης που πρεσβεύουμε.  Το Δ.Σ  της  Ένωσή μας θα είναι σε εγρήγορση και σε  συνεργασία με τον εργατολόγο μας  κ. ΞΟΥΛΟ ΘΕΟΔΩΡΟ θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση, για το αν  θα υπάρξουν αλλαγές και ποιες θα είναι αυτές στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων από 01-01-2025 και μετά.


Επισημαίνετε ότι η  παρούσα, έχει αποκλειστικά και μόνο  ενημερωτικό χαρακτήρα προς όλους τους συναδέλφους χωρίς  να αποτελεί προτροπή για λήψη οποιασδήποτε απόφασης, είτε αίτηση για συνταξιοδότηση είτε για παραμονή στην υπηρεσία.                            

10%20%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20trasparent

Νεότερη Παλαιότερη