ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΝΑ ΑΙΓΑΙΟΥ : Συνάντηση με νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θήρας

 


Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Νοτιοανατολικού Αιγαίου είχε συνάντηση την 02/12/2023 με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο Νικόλαο, όπου και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του ενημερώνοντας τον πλήρως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λιμενική Αρχή Θήρας. 

 

Σκοπός της συνάντησης της ένωσης μας με τον νέο Δήμαρχο είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στο νησί της Σαντορίνης, κατατέθηκε υπόμνημα με προτάσεις και λύσεις της ένωσης μας έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν.


Επιγραμματικά συζητήθηκαν τα κάτωθι :


1. Υποστελέχωση της Υπηρεσίας μας κατά 50% της οργανικής δύναμης.


2. Υψηλό κόστος διαβίωσης.


3. Μέριμνα του Δήμου για να χορηγηθεί μηνιαίο επίδομα στους υπηρετούντες της Λιμενικής Αρχής Θήρας όπως γίνεται στην νήσο Μύκονο.


4. Μέριμνα του Δήμου έτσι ώστε να βοηθήσει το στέλεχος που έρχεται με μετάθεση για την εύρεση οικίας -  διαμονής του, καθόλι την διάρκεια του έτους  με χαμηλό ενοίκιο.


5.  Δημιουργία Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών ουσιών (ΠΟΔΙΝ) στο νησί με συνοδό σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών - Κ9 για να αντιμετωπιστεί η ραγδαία αύξηση της διακίνησης ναρκωτικών, ιδιαίτερα κατά τις θερινές περιόδους.


6. Δημιουργία Ομάδας ή εύρεση λύσης για παραμονή πυροτεχνουργού με σκύλο στην υπηρεσία μας, κατά την θερινή περίοδο για να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες μέτρων ασφαλείας κατά τους Κατάπλους Κρουαζιερόπλοιων με Ισραηλινούς επιβαίνοντες.


7. Έλευση νέου σύγχρονου και μεγαλύτερου σκάφους του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στην νήσο προς αντικατάσταση του υπάρχοντος.


8. Δημιουργία σύγχρονης εγκατάστασης στέγασης για το προσωπικό του Λιμεναρχείου που εκτελεί μέτρα τάξης κάτω από αντίξοες συνθήκες κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου στην πύλη εισόδου του κύριου Λιμένα ΄΄Αθηνιός΄΄ ν. Θήρας.


  Ο Δήμαρχος Θήρας αφού μας συνεχάρη και εκείνος από την πλευρά του για την δημιουργία Σωματείου εκπροσώπησης  Λιμενικών Υπαλλήλων του νομού Κυκλάδων με έδρα την Θήρα, μας διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός στο πλάι μας, έτσι ώστε από πλευράς  Δήμου να αντιμετωπιστούν και να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν το δυνατόν συντομότερα από την ανάληψη των καθηκόντων του από 01/01/2024.


 Το Σωματείο μας θα επισκεφθεί το προσεχές χρονικό διάστημα και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων ενημερώνοντας τους συναδέλφους, συναντώντας τους τοπικούς φορείς αλλά και τους Βουλευτές των νησιών μας προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα που χρονίζουν και μας απασχολούν.



%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%20%CE%98%CE%AE%CF%81%CE%B1






10%20%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20trasparent





 


Νεότερη Παλαιότερη