Ο Πρόεδρος της ΠΟΛ στην δημοσιογραφική εκπομπή του ANT1 «Καλοκαίρι μαζί»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προσκεκλημένος στην δημοσιογραφική εκπομπή του ANT1  «Καλοκαίρι μαζί»  ήταν την 23/09/23 ο Πρόεδρος της ΠΟΛ Κυράνης Κώστας όπου και τοποθετήθηκε για το τραγικό συμβάν στο Ε/Γ-Ο/Γ «BLUE HORIZON» και τον άδικο χαμό του Αντώνη Καργιώτη .

 

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της εκπομπής για το ποιος ευθύνεται για τα όσα αρνητικά διαδραματίστηκαν στο Λιμάνι του Πειραιά ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ εστίασε στην υποστελέχωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που υπολείπεται σε οργανική σύνθεση κατά 100 στελέχη περίπου.

 

Στο ερώτημα αν για όλα αυτά υπήρξε κάποια ενημέρωση της Ηγεσίας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δηλωσε πως η Π.Ο.Λ τόσο τον Ιούνιο του 2022 όσο και κατά την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου το 2023 επισκέφτηκε το Κ.Λ.Πειραιά όπου μετά από συναντήσεις με στελέχη της Υπηρεσίας αλλά και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ευαγγελίδη Σπυρίδωνα  προέβη σε ανακοινώσεις κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης  της υπηρεσίας με προσωπικό που θα έπρεπε ήδη εδώ και 3 χρόνια να υπηρετεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

 

Ανέφερε μάλιστα πως αν και από την  Ομοσπονδία ζητήθηκε η παρέμβαση του Αρχηγού  Αντιναυάρχου Λ.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ Γεώργιου αλλά και του πρώην Υπουργού Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη δυστυχώς οι πόρτες ήταν κλειστές.

 

Θα πρέπει να τονιστεί βέβαια πως εντελώς διαφορετική είναι η στάση του νέου ΥΝΑΝΠ κ.Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος από την πρώτη στιγμή της ανάληψης καθηκόντων συναντήθηκε με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και ζήτησε διαρκή συνεργασία.

 

Για πρώτη φορά μάλιστα όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ κλήθηκαν επίσημα μέχρι τις 15/9 να καταθέσουν τις προτάσεις τους που θα αποτελέσουν την βάση των νομοθετικών παρεμβάσεων που επίκειται να κάνει μέσα στο Φθινόπωρο ο νέος ΥΝΑΝΠ κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.





Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Νεότερη Παλαιότερη