Όχι στον ‘’τζόγο’’ της απώλειας ζωής.

 


Βιώνοντας ως στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ την τραγωδία με την ανατροπή αλιευτικού σκάφους  ανοιχτά της Πύλου εκφράζουμε την βαθειά μας θλίψη  για την απώλεια  συνανθρώπων μας που έπεσαν θύματα της απάνθρωπης μεταχείρισης διακινητών μεταναστών .

 

Για ακόμη όμως μία φορά οι υπηρετούντες στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ κλήθηκαν  να αναλάβουν τον δύσκολο έργο της διαχείρισης μίας τόσο δύσκολης επιχείρησης που στόχο έχει την διάσωση των επιβαινόντων στο σκάφος .

 

Δυστυχώς όμως την ώρα που οι συνάδελφοί μας σώζουν ζωές δεν έλειψαν και αυτοί που επιζητούν την αρνητική διαφήμιση ‘’τζογάροντας’’ στην απώλεια ζωής και επενδύοντας στην δυσφήμηση του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, προσδοκώντας προσωπική προβολή και αναζητώντας θεατές σε ένα μικρό κοινό που μόνο ως φιλέλληνες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

 

Δηλώνουμε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης του ανθρώπινου δράματος ως μέσο για χρησιμοθηρικούς σκοπούς καθώς σε αυτές τις ώρες μόνο η σοβαρή και επαγγελματική διαχείριση από την πλευρά των συναδέλφων μπορεί να περιορίσει την απώλεια .

 

Οφείλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα πληρώματα των σκαφών που επιχειρούν στο σημείο αλλά και σε όλους τους συναδέλφους που συνδράμουν με κάθε μέσο.

 

Τέλος θα πρέπει να γνωστοποιήσουμε σε κάθε Έλληνα πολίτη πως τα στελέχη που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις διάσωσης συνανθρώπων μας στη θάλασσα, που την τελευταία δεκαετία βρίσκονται σε έξαρση, κουβαλούν μέσα τους για πολύ καιρό ίσως και για πάντα τον πόνο για την απώλεια ζωής στη θάλασσα.

 

Θα πρέπει η πολιτεία ,πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που χρήζουν επίλυσης , να εστιάσει και στο ζήτημα της ψυχολογικής υποστήριξης των συναδέλφων καθώς τα φαινόμενα με παθήσεις που προέρχονται από το άγχος ,την πίεση ,την μακρόχρονη καταπόνηση και τον αυξημένο όρο ηλικίας, αυξάνονται ραγδαία και επικίνδυνα.     Νεότερη Παλαιότερη