Συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά.


 Συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ευαγγελίδη Σπυρίδωνα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Λ Κυράνης Κωνσταντίνος. 


Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου και παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση στις μετακινήσεις των τουριστών από και προς το λιμάνι του Πειραιά.


Δυστυχώς από την ανάλογη επίσκεψη που είχαμε πραγματοποιήσει και πέρυσι, κατά την ίδια περίοδο, δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο σχεδόν τίποτα από όλα όσα είχαμε αναδείξει. 


Βασικότερο ζητήματα αυτό της υποστελέχωσης το οποίο και έχει διογκωθεί μετά από μια σειρά μετακινήσεων και αποσπάσεων σε άλλες υπηρεσίες, προσωπικού που φαίνεται "χρεωμένο" στην οργανική σύνθεση του Κ.Λ.Πειραιά. 


Σίγουρα η αποσπασματική ενίσχυση για κάποιες μέρες ή και ώρες συναδέλφων από κάποιες άλλες υπηρεσίες δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν κατά την καλοκαιρινή περίοδο. 


Από την πλευρά μας θεωρούμε πως προκειμένου να αποκατασταθούν οι ισορροπίες σε όλα τα λιμάνια της χώρας μας ο επόμενος ΥΝΑΝΠ θα πρέπει να προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό της κατανομής της οργανικής σύνθεσης του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και στον προγραμματισμό σταθερών προσλήψεων που θα ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των περίπου 30 Αξιωματικών και 60 Λιμενοφυλάκων ανά έτος μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων. 


Η Π.Ο.Λ θα ήθελε να ευχαριστήσει για ακόμη μια φορά τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Ευαγγελίδη Σπυρίδωνα για την διαρκή και αγαστή συνεργασία σε κάθε επίπεδο, υποσχόμενη πως από πλευράς μας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων που απασχόλησαν τους συναδέλφους στο μεγάλο λιμάνι της χώρας μας 


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

Νεότερη Παλαιότερη