Βόλος- Με επιτυχία η ημερίδα για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδος πραγματοποίησε την 27-04-23 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ο.Λ.Β Α.Ε  ημερίδα με θέματα :

1. Ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

2.Ενημέρωση για το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών –Πυροσβεστών και Λιμενικών  (Τ.Ε.Α.Α.Π.Λ.).

Κατά την 1η  θεματική ενότητα παρουσιάστηκαν τα νέα δεδομένα που αφορούν στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ενώ διατέθηκε στους παρευρισκόμενους και πλήρης έντυπος οδηγός που εκδόθηκε από την Ένωση Λιμενικών Κ.Δ Ελλάδος σε συνεργασία με την Π.Ο.Λ.

Απαντήθηκαν ερωτήματα των συνάδελφων παρουσία της νομικού συμβούλου της Π.Ο.Λ. και της Ε.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Ελλάδος Αποστολίδου Ευγενίας ενώ σε διαρκή επικοινωνία με τον Δικηγόρο-Εργατολόγο Τεμπονέρα Διονύση και τον Εργατολόγο Οικονομολόγο Θεόδωρο Ξούλο που συνεργάζονται με την Π.Ο.Λ. θα δίνονται εφεξής απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν σε ασφαλιστικά –συνταξιοδοτικά ζητήματα των στελεχών .

Συγκεκριμένα αναλύθηκαν το όσα αφορούν σε :
•Αναγνώριση μάχιμων και πλασματικών ετών.
• Προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
•Χορήγηση εφάπαξ και φημολογούμενη μείωσή τους .
•Ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων.
• Ενέργειες της Π.Ο.Λ για το ασφαλιστικο-συνταξιοδοτικό όπως την αύξηση της μάχιμης 5ετίας σε 7 ,την άρση της αδικίας για τους καταταγέντες 90-95 , επαναφορά του ποσοστού αναγνώριση ετών σπουδών και στρατού από το σημερινό 20% στο αρχικό 6,67 %.

Κατά τη 2η θεματική ενότητα μέλη του Δ.Σ του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Αστυνομικών –Πυροσβεστών και Λιμενικών  (Τ.Ε.Α.Α.Π.Λ.) ενημερώσαν τους συναδέλφους  για την πορεία και τα οφέλη του ταμείου αριθμεί που περίπου 6.800 μέλη Αστυνομικούς-Πυροσβέστες και Λιμενικούς.

Στο Ταμείο υπάρχουν δύο κλάδοι ασφάλισης με οργανωτική, λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια. Ο Κλάδος Συνταξιοδοτικών Παροχών και ο Κλάδος Συμπληρωματικών Παροχών.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε ημερίδα με αποκλειστικό θέμα την ασφάλιση των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και η μεγάλη ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των συνάδελφων δίνει την ώθηση για να συνεχιστούν ανάλογες πρωτοβουλίες από την ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος και την Π.Ο.Λ.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ