Το μήνυμα της Π.Ο.Λ για την 1η Μαΐου - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Το μήνυμα της Π.Ο.Λ για την 1η Μαΐου

 


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών αποτελώντας ίσως το μοναδικό συλλογικό όργανο που ασχολείται με τον δυναμικό συνδικαλισμό, από την πρώτη στιγμή ίδρυσής της δέχτηκε τα πυρά όσων θέλουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε καθεστώς «ύπνωσης» και πιστεύουν πως τα προβλήματα δεν υφίστανται όταν αυτοί που τα αντιμετωπίζουν δεν εκφράζονται και δεν αντιδρούν.

 

Την 1 Οκτωβρίου του 2020 με την ίδρυση της Π.Ο.Λ. η συνδικαλιστική μοναρχία τελείωσε και την πρωτομαγιά του 2023 στέλνουμε σαφές μήνυμα πως κάθε 1η του Μάη θα θυμίζουμε σε όλους πως ο συνδικαλισμός γίνεται με αγώνες, θυσίες και συγκρούσεις .

 

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως για να σταματήσουμε ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών να εκπροσωπούμε τους συναδέλφους και να λέμε αλήθειες θα επιστρατεύονταν εναντίον μας  δυνάμεις που συνεργάστηκαν προκειμένου οι Λιμενικοί να μη νιώθουν ελεύθεροι να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους .

 

Η Δημοκρατία όμως πάντα νικά και η Π.Ο.Λ. δικαιώθηκε σε κάθε δικαστική διαμάχη στην οποία υποχρεώθηκε να υπερασπίσει το δικαίωμα του ‘’συνδικαλίζεσθαι’’ ενώ παράλληλα  ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά όλων τον πολιτικών δυνάμεων της Βουλής όταν  ΥΝΑΝΠ & φίλοι προσπαθήσαν με νομοθετική διάταξη να καταργήσουν την Ομοσπονδία μας και τις Πρωτοβάθμιες ενώσεις της.

 

Ωθήσαμε την Πολιτική μας Ηγεσία να προβεί σε μία τεράστια ανακάλυψή  πως στο Λιμενικό Σώμα δεν υπάρχει συνδικαλισμός αν και επί 30 χρόνια τα συνδικαλιστικά μας όργανα λειτουργούσαν με κάθε νομιμότητα . Ήταν οι ίδιοι που ξεκίνησαν τις διώξεις των στελεχών που εξέφρασαν το κάτι διαφορετικό και μη συμβατό με τα συμφέροντα τους . Δεν δίστασαν να αποστρατεύσουν τον θεσμικό εκφραστή και Πρόεδρο του σωματείου των Αξιωματικών επειδή τόλμησε να ακολουθήσει τον δρόμο της σύγκρουσης. Ελέγχουν πειθαρχικά όποιον συνδικαλιστή εκφράζεται και υπερασπίζει τους συναδέλφους .

 

Πριν λίγες μάλιστα κλήθηκαν σε απολογία τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΛΣ Βορείου Ιονίου επειδή σε ανακοίνωσή τους εξέφρασαν τις θέσεις τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην Κέρκυρα !!!!      

 

Αφού έχουν θέσει δέσμιους τους συναδέλφους που επί 4 χρόνια παραμένουν εγκλωβισμένοι χωρίς μεταθέσεις στα νησιά, αφού κατάφεραν να αυξήσουν την οργανική δύναμη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επαρκείς προσλήψεις ,αφού μείωσαν τον αριθμό των εισακτέων μέσω πανελλαδικών εξετάσεων κατά 40%,αφού θέσπισαν ΠΔ που βλάπτει σοβαρά την υγεία των συνάδελφων που αντιμετωπίζουν σοβαρές και δυσίατες ασθένειες ,αφού η υπηρεσιακή καθημερινότητα όσων υπηρετούν στα νησιά και στα πλωτά έχει χειροτερεύσει, έρχονται μία μέρα πριν την διάλυση της Βουλής να ενημερώσουν πανηγυρικά όλους τους συναδέλφους πως αυτά για τα οποία η Π.Ο.Λ. ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με την Πολιτική μας ηγεσία είναι στη σωστή κατεύθυνση και τελικά θα θεσμοθετηθούν στο άμεσο μέλλον !!! 

 

Δυστυχώς κάποιοι παίζουν με τον πόνο των συναδέλφων και με την νοημοσύνη μας .

 

Η Π.Ο.Λ. όμως δεν θα σταματήσει αυτό που ξεκίνησε ,στηριζόμαστε στους συναδέλφους που καθημερινά συντάσσονται μαζί μας και ιδρύουν σωματεία σε κάθε γωνιά της χώρας μας ενώ το μόνο βέβαιο είναι πως η επόμενη 1η Μαίου θα μας βρει πιο πολλούς και πιο δυνατούς .   


 Για το ΔΣ