Μήνυμα Γραμματείας Γυναικών Π.Ο.Λ. για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Μήνυμα Γραμματείας Γυναικών Π.Ο.Λ. για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1%20%CE%B3

Τις μέρες αυτές της ανείπωτης θλίψης, σήμερα 8 Μαρτίου 2023, "Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας", η σκέψη μας δεν μπορεί να μην είναι σε αυτές τις γυναίκες και όλους τους επιβάτες των μοιραίων αμαξοστοιχιών, που τόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή. Στις μητέρες που έχασαν τόσο απρόσμενα τα παιδιά τους, χωρίς να προλάβουν να τα χαρούν και να τα καμαρώσουν καθώς μεγαλώνουν. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα υπενθυμίζουμε και τονίζουμε το σπουδαίο ρόλο όλων των γυναικών αλλά και των ένστολων γυναικών που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και στα Σώματα Ασφαλείας. Οι ένστολες γυναίκες υπηρετούμε εδώ και δεκαετίες με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος και με αυταπάρνηση την ΠΑΤΡΙΔΑ μας. Ταυτόχρονα όμως με αυτή την ιδιότητα παραμένουμε εξαιρετικές σύζυγοι και μητέρες.

Η Γραμματεία Γυναικών αποτελεί σημαντικό κομμάτι της Π.Ο.Λ. και στόχος μας είναι να ενώσουμε σε μια φωνή και μια γροθιά τις συναδέλφους από όλη την Ελλάδα. Είναι ήδη σε εξέλιξη η καταγραφή  προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στον εργασιακό μας χώρο και γίνονται προσπάθειες επίλυσης   αυτών.

Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι εν έτει 2023 δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στερεότυπα και διακρίσεις με βάση το φύλο και εργαζόμαστε σκληρά για την εξάλειψη τους. ‘Άλλωστε είναι εμφανές από τις καθημερινές επιτυχίες των γυναικών σε όλους τους τομείς ότι όχι μόνο δεν υστερούμε σε τίποτα από τους άνδρες, αντίθετα θα λέγαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις υπερτερούμε, δεδομένων των πολλαπλών ταυτόχρονων ιδιοτήτων μας.

Θέλουμε να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας σε όλες τις ένστολες συναδέλφους γυναίκες να έχουμε υγεία και δύναμη ώστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση να υπερασπιζόμαστε την ΠΑΤΡΙΔΑ μας!

Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.Λ.

Γίνε τώρα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ)  και διεκδίκησε το μέλλον σου(Πάτα ΕΔΩ)

9%20%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20trasparent