Επιστολή σε Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ «Επιτακτική η στήριξη των στελεχών όταν απειλούνται δημόσια και επώνυμα» - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Επιστολή σε Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ «Επιτακτική η στήριξη των στελεχών όταν απειλούνται δημόσια και επώνυμα»

 


Πειραιάς, 06/03/2022

Αριθ. Πρωτ.: 25/2023

Προς: Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  

Αντιναύαρχο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.  Αλεξανδράκη Γεώργιο.

 

Θέμα: «Επιτακτική η στήριξη των στελεχών όταν απειλούνται δημόσια και επώνυμα».

 

Κύριε Αρχηγέ,

η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών με αφορμή τα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη πόλη του Βόλου , αναφερόμενοι στις προσβλητικές δηλώσεις και τις απειλές κατά συναδέλφων από τον Δήμαρχο Βόλου κ.Μπέο Αχιλλέα επειδή εκτελούν τα κατά το νόμο και τις διατάξεις καθήκοντά τους, απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες στήριξης των στελεχών που τελούν στη διοίκησή σας ως Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Δήμαρχος Βόλου έχει επιτεθεί φραστικά με προσβλητικές εκφράσεις κατά των στελεχών που υπηρετούν στο Κ.Λ.Βόλου και κατά των προϊσταμένων της υπηρεσίας με αποκορύφωμα τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες απειλεί με μεταθέσεις τους συναδέλφους, ύστερα από εισήγησή του στην Ηγεσία, αποκαλώντας τους  ως «περίεργους Λιμενικούς που κόβουν κλήσεις» , «τελειωμένους και δήθεν» τονίζοντας με βεβαιότητα πως σύντομα θα τελειώνουμε με αυτούς .

 

Η τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.

 

 Και αυτό με τις ευλογίες της Ηγεσίας αφού ουδέποτε αντέδρασε σε ανάλογες περιπτώσεις όταν συνάδελφοί μας απειλούνται δημόσια και επώνυμα, πως θα μετατεθούν επειδή εκτελούν με αξιοπρέπεια τα καθήκοντά τους μιας και δεν ενδίδουν σε κάθε μορφή πίεσης προκειμένου να παρεκκλίνουν της νομιμότητας και να ¨εξυπηρετήσουν συμφέροντα ¨ που μας βρίσκουν αντίθετους στον όρκο που έχουμε δώσει για την πατρίδα μας  .

 

Είναι συχνό το φαινόμενο συνάδελφοι σε διάφορες περιοχές της χώρας μας να δέχονται δημοσίως και επώνυμα απειλές από πολιτικούς ,φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης αλλά και πολίτες για τον τρόπο που ασκούν τα καθήκοντά τους .

 

Στις ελάχιστες περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί ευθύνη ή παράληψη του στελέχους ,αυτό θα τιμωρηθεί παραδειγματικά .Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως το στέλεχος έχει ασκήσει τα καθήκοντα του υποδειγματικά .Για αυτές τις περιπτώσεις όμως η προσβολή του στελέχους ,η απειλή εις βάρος του και ο κίνδυνος στο οποίο εκτίθεται ο ίδιος και η οικογένεια του κρίνονται μηδενικής αξιολόγησης . Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός ¨ούτε γάτα ούτε ζημιά¨.

 

Επί της ουσίας ο συνάδελφος ,μένει ακάλυπτος.

 

Από τη στιγμή που ο Προϊστάμενος μίας υπηρεσίας απειλείται με τον πλέον κυνικό τρόπο και κανείς δεν αντιδρά ,πως περιμένουμε από τα υπόλοιπα στελέχη να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους χωρίς να έχουν τον φόβο ακόμη και της μετάθεσης;  

 

Αναρωτήθηκε κανείς πως φαίνονται τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στα μάτια των πολιτών όταν παρουσιάζονται ανήμπορα να αντιδράσουν σε τέτοιου είδους προσβολές και προκλητικές δηλώσεις ;                

       

Ουδείς μπορεί να μας απειλεί ,ουδείς έχει το δικαίωμα να μας προσβάλει .Η Ηγεσία έχει ευθύνη και υποχρέωση  να προστατέψει τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ παρεμβαίνοντας , καταδικάζοντας και μην αφήνοντας περιθώρια υποβάθμισης της αξιοπρέπειάς μας. 

 

Κύριε Αρχηγέ, είναι η πολλοστή φορά που με τις επιστολές και τις ανακοινώσεις μας, σας ενημερώνουμε για τα κακώς κείμενα που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ .Από τη στάση σας όμως  γίνεται κατανοητό πως για όλα όσα σας έχουμε ενημερώσει ,δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να επιληφθείτε και να δώσετε λύσεις .Πιθανώς αξιολογείτε πως όλα βαίνουν καλώς .

 

Εμείς όμως ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών βλέπουμε από αυτά που γνωρίζουμε αλλά και μας μεταφέρονται από συνάδελφους, πως δεν πάνε όλα καλά.

 

Πριν είναι αργά , θέτουμε την Ομοσπονδία μας στη διάθεσή σας προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζητήματα που θα έπρεπε να είχαν επιλυθεί χθες .   


Για το ΔΣ


%25CF%2583%25CF%2586%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B4%25CE%25B1%2B%25CF%2580%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25B5%25CE%25B4%25CF%2581%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2585

Γίνε τώρα μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ)  και διεκδίκησε το μέλλον σου(Πάτα ΕΔΩ)


Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.

9%20%CE%B5%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%20trasparent