Αναγνώριση του επαγγέλματος του Λιμενικού ως επικίνδυνο - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Breaking

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Αναγνώριση του επαγγέλματος του Λιμενικού ως επικίνδυνο


Τα τελευταία χρόνια, οι πολίτες όλου του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών μέσων ,την προβολή ντοκιμαντέρ ,τις συζητήσεις σε παγκόσμιους οργανισμούς και επιτροπές έχουν γίνει γνώστες  του καθημερινού και ηρωικού αγώνα των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να διασώσουν εκατοντάδες μετανάστες που βρέθηκαν να κινδυνεύουν στα χωρικά μας ύδατα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας .

 

Οι συνάδελφοί μας θέτοντας σε αρκετές περιπτώσεις σε κίνδυνο τη ζωή τους, περιπολούν σε ξηρά και θάλασσα ,προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε παραβατική δραστηριότητα ,διαφυλάσσοντας την προστασία των πολιτών αυτής της χώρας  αλλά και κατατάσσοντας το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ως κορωνίδα της ασφάλειας των κρατών της Ευρώπης.

 

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την επικινδυνότητα του λειτουργήματος που επιτελούμε τη στιγμή μάλιστα που τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων υπηρετεί στην ΄΄εμπόλεμη ζώνη΄΄ του μεταναστευτικού ενώ δεκάδες είναι οι εμπλοκές σε επικίνδυνα συμβάντα σε περιπτώσεις συλλήψεων με χρήση οπλισμού ενώ η ένοπλη φύλαξη χώρων και προσώπων απαιτεί αντανακλαστικά, εξειδίκευση και εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες.

 

Οι ειδικές ομάδες Μ.Υ.Α ,Κ.Ε.Α ,πλωτά του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ,Π.Ο.ΔΙ.Ν συνεπικουρούν σε ένα πολυδιάστατο και υψηλού επιπέδου επιχειρησιακό έργου που επιτελείται καθημερινά από όλα τα στελέχη όπου και αν αυτά υπηρετούν .  

 

Το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έχοντας πλέον στις τάξεις νέα παιδιά που εισέρχονται στο σώμα μέσα Πανελλαδικών εξετάσεων, έχει περάσει σε μία νέα εποχή αναβάθμισης και εξέλιξης που υποχρεώνει την Πολιτεία να αξιολογήσει το επάγγελμα μας ως «επικίνδυνο».

 

Πρόσφατα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε ομιλία του στη Βουλή για το μεταναστευτικό ζήτημα τόνισε πως «Μέχρι σήμερα έχουμε σταματήσει 220.000 μετανάστες να μπουν παράνομα στη χώρα. Επίσης ενημερώνω τη Βουλή πως μια πηγή εγκληματικότητας προέρχεται από τους μετανάστες. Έχουμε συλλάβει φέτος 35.000 παράνομους μετανάστες» ,ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε πως «Εξετάζουμε το αίτημα των αστυνομικών να χαρακτηριστεί επικίνδυνο το επάγγελμά τους».

 

Καλούμε τον ΥΝΑΝΠ κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη να προβεί στις ανάλογες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις ώστε το επάγγελμα του Λιμενικού να χαρακτηριστεί «επικίνδυνο» αναγνωρίζοντας ,τη προσφορά ,τις θυσίες ,και την αυταπάρνηση των συναδέλφων να υπηρετούν την πατρίδα βάζοντας την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών αυτής της χώρας πολλές φορές πάνω και από την οικογένειά τους.  

 

Για το ΔΣ

image



Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.