Παρέμβαση Αλ. Μεϊκόπουλου για την άμεση στελέχωση του Λ/Σ ΑλοννήσουΣε συνέχεια των παρεμβάσεων της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος άμεση ήταν η ανταπόκριση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στο αίτημα του Δήμου Αλοννήσου για άμεση και επαρκή στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού του νησιού.

Ο Βουλευτής, με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ζήτησε να στελεχωθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου με το αναγκαίο προσωπικό σύμφωνα με το οργανόγραμμά του, καθώς σήμερα η υποστελέχωσή του φτάνει το 50%.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ενώ βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών ως προς τη στελέχωσή του. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Αλοννήσου αλλά και τον τοπικό τύπο, οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται για το Σταθμό είναι 14 συμπεριλαμβανομένου και του πληρώματος σκάφους.

«Σήμερα, από τις 14 θέσεις καλύπτονται μόνο οι 7, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλημμελής αστυνόμευση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (ΧΖΛ)- Πατητηρίου, ενώ ταυτόχρονα δεν εκτελούνται οι απαραίτητες περιπολίες με το Λιμενικό σκάφος στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, που αποτελεί χώρο ευθύνης του Σταθμού», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, το υπάρχον προσωπικό καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βέλτιστη δυνατή αστυνόμευση της περιοχής, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο, εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Η εύρυθμη λειτουργία στο λιμάνι της Αλοννήσου, αλλά και η φύλαξη και η αστυνόμευση στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων είναι απολύτως αναγκαίο να διασφαλίζονται, καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε τουριστική περίοδο και το νησί της Αλοννήσου να συνεχίζει να συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών», τόνισε ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα για να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία στο λιμάνι της Αλοννήσου, αλλά και η φύλαξη και η αστυνόμευση των περιοχών ευθύνης του Σταθμού.​

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: Άμεση ανάγκη επαρκούς στελέχωσης του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου
Ενώ βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών ως προς τη στελέχωσή του.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Αλοννήσου αλλά και τον τοπικό τύπο, οι οργανικές θέσεις που προβλέπονται για το Σταθμό είναι 14 συμπεριλαμβανομένου και του πληρώματος σκάφους.
Σήμερα, από τις 14 θέσεις καλύπτονται μόνο οι 7, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλημμελής αστυνόμευση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (ΧΖΛ)- Πατητηρίου, ενώ ταυτόχρονα δεν εκτελούνται οι απαραίτητες περιπολίες με το Λιμενικό σκάφος στο χώρο ευθύνης του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου (Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων).
Το υπάρχον προσωπικό καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βέλτιστη δυνατή αστυνόμευση της περιοχής, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο, καθώς η υποστελέχωση του Λιμενικού Σταθμού φτάνει το 50%.
Η εύρυθμη λειτουργία στο λιμάνι της Αλοννήσου, αλλά και η φύλαξη και η αστυνόμευση στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων είναι απολύτως αναγκαίο να διασφαλίζονται, καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε τουριστική περίοδο και το νησί της Αλοννήσου να συνεχίζει να συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών.
Επειδή, βρισκόμαστε ακόμα εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.
Επειδή, ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων ετών ως προς τη στελέχωσή του.
Επειδή, η υποστελέχωση του Λιμενικού Σταθμού φτάνει το 50% .
Επειδή, αποτέλεσμα είναι να υπάρχει πλημμελής αστυνόμευση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα (ΧΖΛ)- Πατητηρίου, ενώ ταυτόχρονα δεν εκτελούνται οι απαραίτητες περιπολίες με το Λιμενικό σκάφος στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


Προτίθεται να παρέμβει, ώστε να στελεχωθεί άμεσα ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου με το αναγκαίο προσωπικό σύμφωνα με το οργανόγραμμά του, για να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία στο λιμάνι της Αλοννήσου, αλλά και η φύλαξη και η αστυνόμευση στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων;

Ο ερωτών βουλευτής

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Νεότερη Παλαιότερη